Joram van Klaveren

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Joram van Klaveren
Joramklaveren.JPG
Naam voluit Joram Jaron van Klaveren
Geboren 23 januari 1979
Geboren te Amsterdam
Overleden
Overleden te
Gehuwd met
Relatie met
Partij VVD (tot 2009)
PVV (2009-2014)
VoorNederland (2014-heden)
Religie
Stroming
Functie
Aantreden
Aftreden
Voorganger
Opvolger
Functie(s)
Gemeenteraadslid Almere (2006-2009)
Lid Tweede Kamer (2010-2017)
Lid Provinciale Staten Flevoland (2011-2014)
Portaal Portal.svg Politiek

Joram Jaron van Klaveren (geboren te Amsterdam op 23 januari 1979) is een Nederlands politicus. Van Klaveren was lid van de Tweede Kamer. Eerst was Van Klaveren lid van de PVV, maar stapte daarin 2014 uit. Samen met Louis Bontes vormde hij de Groep Bontes/Van Klaveren. Samen hebben ze ook de partij VoorNederland (VNL) opgericht, die heeft meegedaan aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017.

Levensloop

Van Klaveren studeerde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam Godsdienstwetenschappen en Levensbeschouwing. Na zijn examen werd hij leraar godsdienst en maatschappijleer. Van Klaveren was ook stagiair bij het partijbureau van de ChristenUnie. Namens de VVD was hij lid van de gemeenteraad van Almere tussen 2006 en 2009. Hierna was hij medewerker bij de PVV-fractie in de Tweede Kamer. In 2010 werd hij zelf lid van de Tweede Kamer. Een jaar later werd hij ook lid van de Provinciale Staten van Flevoland. Hiermee is hij één van de weinige Kamerleden die zowel in de gemeentelijke, de provinciale als de landelijke politiek heeft meegedaan.

In 2013 ondervroeg Van Klaveren de Nederlanders over het zogenaamde Marokkanendebat. 60% van de ondervraagden vond dit kwetsend. Na de minder, minder-uitspraak van Geert Wilders stapte Van Klaveren uit de PVV, maar bleef in de Tweede Kamer. Een maand later richtte hij met Louis Bontes de partij VoorNederland op. Voordat hij uit de PVV stapte werkte Van Klaveren al een aan eigen partij, genaamd Rechts Nederland.

VoorNederland kreeg niet genoeg stemmen om in de Tweede Kamer terug te keren. Hierdoor kwam Van Klaveren ook niet meer terug in de Tweede Kamer. Joram van Klaveren was vroeger tegen de Islam en lezde de Koran en werd moslim.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Joram_van_Klaveren&oldid=546004"