Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Jeff Kinney

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jeff Kinney is een persoon die online games maakt. Toen hij nog kind was had hij geen dagboek. Daar heeft hij nu veel spijt van. Jeff kinney heeft laatst in Amerika een nieuw boek geschreven. De titel van het boek is: Het leven van een loser. Dit boek is verkozen tot het leukste kinderboek van 2011. Hij heeft heel veel boeken geschreven van Het leven van een loser, bijvoorbeeld Een Hondenleven, Niet te doen, Zwaar de klos en nog anderen. In totaal heeft hij er al 14 leesboeken geschreven, waarvan er tot nu toe 13 naar het Nederlands zijn vertaald.


In 1998 kwam Jeff met het idee voor Diary of a Wimpy Kid, een verhaal over een middelbare school zwakkeling genaamd Greg Heffley. Jeff werkte aan zijn boek voor bijna acht jaar voordat laten zien aan een uitgever in New York.

Jeff Kinney werd geboren in 1971 in Maryland en studeerde aan de Universiteit van Maryland in de vroege jaren 1990. Het was daar dat Jeff liep een stripverhaal genaamd "Igdoof" in de campus krant, en hij wist dat hij wilde een cartoonist te zijn.

Echter, Jeff was niet succesvol bij het verkrijgen van zijn strip syndicated na de universiteit, en in 1998 is hij begonnen met het opschrijven van ideeën voor Diary of a Wimpy Kid, dat hij hoopte om te zetten in een boek. Jeff werkte aan het boek voor zes jaar voor publicatie online op Funbrain.com in het dagelijkse termijnen. Tot op heden, de online versie van Diary of a Wimpy Kid heeft meer dan 80 miljoen bezoeken en wordt meestal gelezen door meer dan 70.000 kinderen per dag.

In 2006, Jeff tekende een multi-book deal met uitgever Harry N. Abrams, Inc. naar Diary of a Wimpy Kid om te zetten in een druk serie. De eerste Dagboek van een Wimpy Kid boek werd gepubliceerd in 2007 en werd meteen een bestseller. Slechts een jaar later, meer dan 100.000 exemplaren waren in print in de Verenigde Staten alleen. Bij elke volgende boek, in-print aantallen exponentieel blijven zowel in de VS en in het buitenland te laten groeien. De negende boek Dagboek van een Wimpy Kid: The Long Haul , verkocht meer dan 2 miljoen exemplaren in alle formaten over de hele wereld in de eerste week. Er zijn meer dan 164 miljoen exemplaren van de serie in print.

Het Dagboek van een Wimpy Kid serie is een vaste waarde op het geweest USA Today, Wall Street Journal , en Publishers Weekly bestsellerlijsten. De serie heeft op de resterende New York Times bestseller lijsten sinds de publicatie van het eerste boek, voor meer dan 450 weken in totaal, en meer dan 350 op de reeks lijst. De boeken zijn momenteel beschikbaar in 54 edities in 50 talen.

Sinds de eerste publicatie in 2007, heeft de serie gegaan op vele regionale en nationale prijzen te winnen over de hele wereld, waaronder twee Children's Choice Book Awards en zes Nickelodeon Kids 'Choice Awards voor Favoriete boek. Jeff Kinney werd uitgeroepen tot een van Time Magazine's meest invloedrijke mensen in de wereld. Daarnaast zijn er drie films gebaseerd op de boekenreeks van meer dan $ 250.000.000 brutowinst internationaal.

Jeff Kinney is ook de maker van Poptropica, die werd uitgeroepen tot een van Time 50 beste websites tijdschrift. Hij bracht zijn jeugd door in de Washington, DC, het gebied en verhuisde naar New England in 1995. Jeff woont met zijn vrouw en twee zonen in Massachusetts, waar ze een eigen boekhandel.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jeff_Kinney&oldid=699492"