Jazzballet

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jazzballet of jazzdans
Les Ballets Jazz de Montréal.jpg
Aangesloten bij
Wereldbond
Europese bond
Olympisch comité NOC*NSF
Nationale bond Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU)
Aangesloten liga's
Website: [ ]
Portaal Portaalicoon Sport

Jazzballet is een vorm van dansen en is ontstaan in Frankrijk. Eerst begon het met klassiek ballet. Bij klassiek ballet moest je een knotje in je haar want er mocht geen haar in je gezicht komen. Als je een voorstelling gaf moest je een tututje (balletrokje) aan.

Als je op muziek danst, dans je daar meestal op verschillende nummers. Onder Jazzballet vallen heel veel stijlen. Streetdance en videoclip-dancing hebben jazballet veranderd. Bij jazzdans kun je veel vergelijkingen zien met andere dansen. Het gaat dan vooral om dansen als hip hop, funky jazz en streetdance. Jazzballet is een onderdeel van jazzdans Dat stamt weer af van West-Afrikaanse oude tradities. Met jazzdans geldt dat de dingen die je leert heel belangrijk zijn.

Jazzballet wordt vaak gedaan bij videoclips, ook bij shows op T.V. Michael Jackson was daar een voorbeeld van, maar hij zong er ook bij.

Sommige mensen denken dat jazzdans hetzelfde is als jazzballet. Dat is dus niet helemaal zo. Jazzdans doe je vaak voor de lol, maar je moet wel conditie hebben, want je moet veel heen en weer lopen. Bij jazzballet komt er meer bij kijken.

Jazzballet is een energiekere dansvorm. Je traint je techniek en coördinaties, ook werk je ook aan je conditie. Dat doe je op allerlei soorten muziek. Allerlei dansvariaties moet je leren en achter elkaar kunnen dansen. Je kunt het dansen op de modernste muziek.

Ook moet je bij Jazzballet goed je lichaamsdelen kunnen bewegen zonder dat je direct de rest van je lichaam mee beweegt. Jazzballet is dus meer voor gevorderden en meer een sport.

Dit moet je kunnen

  • Gevoel hebben voor ritme
  • Gevoel hebben voor beweging

Dit heb je nodig

  1. Een strak zwart rekbaar pakje
  2. Zwarte dans broek
  3. Zwarte jazzballet schoentjes, het zijn zwarte turnschoenen met hak

Bij jazzballet schoenen heb je altijd een grotere maat omdat ze zo klein vallen, b.v. als je maat 34 hebt, wordt het maat 38.

De jazzballetschoenen zijn altijd van leer en moeten stevig en precies goed zitten. Jazzballetschoenen hebben een dunne zool. Zo blijf je met je met je tenen de grond voelen.

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jazzballet&oldid=787421"