Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Jazzballet

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jazzballet is ontstaan in Frankrijk. Eerst begon het met klassiek ballet. Bij klassiek ballet moest je een knotje in je haar want er mocht niets in je gezicht komen. Als je een voorstelling gaf moest je een tututje aan.

Als je op muziek danst dans je daar meestal op verschillende nummers. Onder Jazzballet vallen heel veel stijlen. Streetdance en videoclip-dancing hebben jazballet veranderd. Bij jazzdans kun je veel vergelijkingen zien met andere dansen. Het gaat dan vooral om dansen als hip hop, funky jazz en streetdance. Jazzballet is een onderdeel van jazzdans Dat stamt weer af van West-Afrikaanse oude tradities. Met jazzdansgeldt dat de dingen die je leert heel belangrijk zijn. De dingen die je leert moet je ook kunnen.

Dit moet je kunnen

  • Gevoel hebben voor ritme
  • Gevoel hebben voor beweging

Dit heb je nodig

  1. Een strak zwart rekbaar pakje
  2. Zwarte dans broek
  3. Zwarte jazzballet schoentjes, het zijn zwarte turnschoenen met hak

Bij jazzballet schoenen heb je altijd een grotere maat omdat ze zo klein vallen b.v. als je maat 34 hebt, wordt het maat 38

Jazzballet wordt vaak gedaan bij videoclips, ook bij shows op T.V. Michael Jackson was daar een voorbeeld van maar hij zong er ook.

Dit zijn de schoentjes. dit is de train kleding. De jazzballetschoenen zijn altijd van leer en moeten stevig en precies goed zitten. Jazzballetschoenen hebben een dunne zool. Zo blijf je met je met je tenen de grond voelen.

Sommige mensen denken dat jazzdans hetzelfde is als jazzballet. Dat is dus niet zo, Jazzballet doe je vaak voor de lol, maar je moet wel conditie hebben, want je moet veel heen en weer lopen. Bij- jazzballet komt er meer bij kijken.

Jazzballet is een energieke dansvorm,en oorspronkelijk Afro-Amerikaans.maar verder ontstaan in Frankrijk. Je traint je techniek en coördinaties, ook werk je ook aan je conditie. Dat doe je op allerlei soorten muziek.muziek. Allerlei dansvariaties leren en achter elkaar zetten zodat zodat je op de modernste muziek. Allerlei dansvariaties elkaar

Ook moet je bij Jazzballet goed lichaamsdelen kunnen bewegen zonder dat je de direct de rest van je lichaam mee beweegt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jazzballet&oldid=367238"