Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Jailbreak (ROBLOX)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
2 criminelen die te werk gaan bij het museum in het spel

Jailbreak is een spel binnen de game ROBLOX. Het is één van de populairdere spellen van ROBLOX. Het spel werd openbaar gemaakt op 22 april 2017 en er werd officieel aan gewerkt op 9 januari 2017. Er komen tussendoor elke maand 1-5 nieuwe updates, meestal zijn deze updates groot. Het spel is zeer groot en telt twee "steden", één daarvan heet "Town" (Vertaald: Dorp) en de andere "City" (Vertaald: Stad). Het spel is gemaakt door groep Badimo met ruim 1,2 miljoen leden. De eigenaar van de groep dus ook de eigenaar van Jailbreak heet: asimo3089. Degene die de scripts uitvoert en programmeert, is badcc.

Jailbreak is een variant van Prison Life en Redwood Prison (eerder gevangenisgames van andere), maar Jailbreak heeft andere dingen toegevoegd en meer uitbreidingen gedaan waarmee het eigenlijk officieel geen variant is. Sinds Jailbreak uit is gekomen hebben Prison Life en Redwood Prison 75 procent van hun bezoekers verloren en die bezoekers kiezen dan in de plaats van hun, voor Jailbreak.

Gameplay

Teams

Er zijn drie teams:

 • Crimineel
 • Politie
 • Gevangene

Men kan alleen uit politie en gevangene kiezen. Je kunt crimineel worden door als gevangene te ontsnappen uit de gevangenis.

Gevangene

Een gevangene spawned (begint) binnen de gevangenis, bij de meeste periodes in de cel, maar ook soms bij andere locaties zoals de cafetaria of de buitenplaats. Als de gevangene spawned dan beschikt die gevangene over niets en kan dus alleen ontsnappen door:

 • De muur op te blazen, deze bevindt zich rechts van het hoofd-gevangenis gebouw.
 • Een keycard (sleutelkaart) te stelen, met deze kaart beschik je over alle deuren binnen de gevangenis en beschik je ook over de deuren bij de bank. Een keycard kun je krijgen door te zakkenrollen bij een politieagent.
 • Tegen het elektriciteitskastje boksen, dit kan je doen door meerdere keren op de F te klikken. De poort naar een buitenplaats in de gevangenis gaat dan open en dan heb je een poging om te ontsnappen.
 • Een vriend om hulp vragen die al is ontsnapt. Die vriend kan je alleen dan redden als hij een pistool heeft of een keycard of een helikopter, het handigste is een helikopter, hiermee kan hij ook meerdere gevangenen helpen.
 • door het riool, naast het politie gebouw is een put en daarin kun je door het riool naar het einde daar kom je bij een trap en kun je naar buiten

Crimineel

Als crimineel kun je geld verdienen; dat geld kan je krijgen door berovingen of iets te overvallen, het verschild bij elke beroving of overval hoeveel geld je krijgt. Voor elke politieagent die je dood krijg je 50 dollar. Door het geld wat je krijgt kan je bounty krijgen, dat is ook verschillend hoeveel je bij berovingen of overvallen krijgt. (De bounty is niet het zelfde bedrag wat je krijgt met de overvallen en berovingen). Bij berovingen, door bijvoorbeeld de bank of de juwelier te beroven kan het geld dat je ontvangt oplopen van 250$-2000$, dit kan dan als bijvoorbeeld per beroving 800$ bounty zijn. Als je als crimineel wordt gearresteerd door een politieagent ontvangt de politie jou bounty en wordt de politieagent dus makkelijk rijk. Maar het geld dat je hebt ontvangen van berovingen wordt opgeslagen en heb je dan nog steeds. Je krijgt ook elke dag (in het spel) om 5:00 s'ochtends 50 dollar, maar dat kan steeds meer worden. Hoe meer bounty je hebt, hoe meer je (pay check) is.

Politie

Als politieagent spawned je binnen het politiebureau in de gevangenis of bij een politiebureau net buiten de "City" (Stad). Als politieagent beschik je meteen over drie dingen:

 • Pistool - Je beschikt dan over het kleinste en zwakste pistool die er is maar met deze pistool kun je criminelen of gevangenen schaden en na 10 schoten doden.
 • Handboeien - Hiermee kun je criminelen of gevangenen arresteren waardoor ze terug in hun cel terecht komen.
 • Taser - Hiermee kun je gevangenen of criminelen op een korte afstand op de grond krijgen. Als je iemand tasert, valt die persoon op de grond en heb je de tijd om die persoon te arresteren.

Als politieagent kun je dan bij het politiebureau over andere dingen beschikken zoals een volledig uniform, een zaklamp en een sterke shotgun. Als je de S.W.A.T. gamepass hebt dan kan je ook een levensschild hebben, S.W.A.T. kleding en sterkere pistolen. De sterkste pistool binnen Jailbreak kan je ook krijgen als je de gamepass hebt. De gamepass kost wel in het echt ongeveer 3,50 euro. Zoals ik net zei als een politie agent een crimineel arresteerd met bounty kan de politieagent al die bounty ontvangen. Een politieagent kan ook op andere manieren geld verdienen: zo krijgt elke ochtend om 5:00 (in de game) elke politieagent 1000 dollar, en voor elke crimineel of gevangene zonder bounty kan de politieagent 400 dollar ontvangen. Een politieagent kan een crimineel of gevangene arresteren als:

 • Een persoon bij jou heeft zak gerold, als een persoon heeft zak gerold bij jou dan krijg je ook een melding bovenaan je scherm.
 • Een gevangene op een plaats is waar hij niet mag of hoort te zijn zoals binnen het politiebureau of buiten de gevangenisgebieden.
 • Als het een crimineel is.
 • De gevangene minstens 1 keer tegen het elektriciteitskastje heeft gebokst.
 • De gevangene bewapend is met een pistool of als de gevangene een politieagent heeft gebokst.

Als je een gevangene arresteert of op een gevangene schiet terwijl de gevangene één van de bovenstaande dingen niet heeft gedaan krijg je een boete van 25 dollar en als je dit meerdere keren doet dan wordt je opeens zelf een gevangene.

Er bestaan ook "goede" of corrupte politieagenten, dit zijn agenten die hun werk niet doen, door criminelen of gevangenen gewoon te laten ontsnappen of helpen. Men geeft deze gebruiker dan aan maar dan krijgt de gebruiker geen ban of waarschuwing. Ze krijgen dus alleen maar kritiek van mede agenten. Dat deze bestaan is het vervelendste wat er is voor een politieagent. Er bestaat ook een andere soort van goede of corrupte politieagenten, dit zijn agenten die ook wel "fakers" (nepperds) worden genoemd. Ze zeggen dan in de chat: "Gratis keycard bij [locatie]", maar als iemand de keycard pakt arresteren ze degene die hem heeft gepakt en krijgen ze dus geld.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jailbreak_(ROBLOX)&oldid=688715"