Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Isabella van Denemarken

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Prinses Isabella Henrietta Ingrid Margrethe (Flag of Denmark.svg Kopenhagen, 21 april 2007) is de oudste dochter van Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary van Denemarken.

Op 26 oktober 2006 maakte het Deense hof officieel bekend dat het kroonprinselijke paar begin april 2007 hun tweede kind hoopten te krijgen.

Isabella heeft een oudere broer Christian (geboren op 15 oktober 2011), en een jonger broertje, Vincent, en zusje, Josephine (beiden geboren op 8 januari 2011). Ze is derde in de Lijn van de Deense Troonopvolging. Prinses Isabella is het vierde kleinkind en de eerste kleindochter van Koningin Margrethe en Prins Henrik. Ze is de eerste prinses die in het Deense koningshuis wordt geboren na 1946; bij de geboorte van Koningin Anne-Marie van Griekenland.

Omdat volgens Deense traditie de namen van pasgeboren prinsen en prinsessen pas bekend worden gemaakt tijdens de doop, werd haar naam ook pas op 1 juli bekend gemaakt. Tot die tijd kreeg ze de naam 'Lillepigen' of 'Lille Pige', wat in het Deens 'de kleine meid' betekent.

Haar peetouders zijn: Prinses Mathilde van België, Prinses Alexia van Griekenland, Dr. Nadine Johnston, Mr. Christian Buchwald, Mr. Peter Heering en Mvr. Marie Louise Skeel.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Isabella_van_Denemarken&oldid=652796"