Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Inuit

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Oorspronkelijk komen de Inuit’s uit Azië. Ze staken de Bering Straat over en trokken verder tot in Canada. Natuurlijk probeerden ze zich in het zuiden te vestigen, want het harde en koude klimaat maakte het leven niet makkelijk, maar telkens werden ze teruggedreven door de indianen. Tijdens de grote trektochten heeft de Eskimo veel tegenstand gekend. Niet overal was hij welkom. Uiteindelijk vestigden zij zich op de Arctische Eilanden aan de kust van de Atlantische IJszee en in het centrale deel van het land. Daar ontwikkelden zij hun landcultuur.

“Eskimo” is een indiaans woord. Het betekent rauwe vleeseters. Het rauwe vlees vormt een rijke en noodzakelijke vitaminebron. Eskimo is voor ons een verzamelnaam voor inheemse bevolkingsgroepen die Groenland, het noorden van Canada, Alaska en het uiterste oosten van Siberië bewonen. In de Verenigde Staten worden Eskimo's ook wel Native Alaskans genoemd.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Inuit&oldid=629060"