Hoek van Holland

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De oude vuurtoren, nu het Kustverlichtingsmuseum.

Hoek van Holland (door de bewoners De Hoek genoemd) is een dorp in de gemeente Rotterdam. Hoek van Holland is ook een deelgemeente. Het ligt aan de Noordzee aan het begin van de Nieuwe Waterweg en heeft (2012) iets meer dan 9.500 inwoners. Hoe klein het ook is, het heeft toch 2 stations: Hoek van Holland-Haven en -Strand. Bij Hoek van Holland ligt ook een onderdeel van de Deltawerken, de Maeslantkering.

Musea

In het dorp is ook het Fort aan den Hoek van Holland-Museum. Andere musea die het dorp rijk is zijn het Atlantikwall-Museum, het Expo-paviljoen van het Waterwegcentrum, het Kassenmuseum Jan Knijnenburg, het Keringhuis van de Maeslantkering, het Museum Verenigde Nederlandsche Scheepvaartmaatschappij, het Reddingsmuseum Jan Lels, het Veerdienstmuseum, het Museum Rock Art en het Kustverlichtingsmuseum. Dat is wel een bijzonder groot aantal voor zo'n klein plaatsje!

Vriendenbanden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hoek_van_Holland&oldid=688448"