Heusden-Zolder

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het gemeentehuis van Heusden-Zolder

Heusden-Zolder is een gemeente gelegen in de Belgische provincie Limburg in de buurt van Hasselt. Op 1 januari 2006 had Heusden-Zolder een totale bevolking van 30.769. Het totale gebied is 53,23 km², wat een bevolkingsdichtheid van 578 inwoners per km² geeft.

Heusden-Zolder was het resultaat van de fusie op 1 januari 1977 van de twee voormalige gemeenten Heusden en Zolder en bestaat momenteel uit de voormalige Heusden parochies: Heusden centrum, Berkenbos en Eversel en de voormalige Zolder parochies: Zolder centrum, Boekt, Viversel, Bolderberg en Lindeman.

Heusden-Zolder is ook de thuisbasis van bijna 2000 immigranten van over de hele wereld. Dit komt door de (nu gesloten) kolenmijn van Zolder. In de jaren zestig stonden de Belgische kolenmijnen op een enorm tekort aan werknemers. Om dit probleem aan te pakken, werden buitenlandse arbeiders aangemoedigd om te immigreren en te werken in de buurt van de mijnen. Na de sluiting (de mijn in Zolder was de laatste in de Benelux) kozen de meeste immigranten ervoor om te blijven, wat van Heusden-Zolder een relatief multiculturele plaats maakt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Heusden-Zolder&oldid=573518"