Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Heukelum

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Heukelum
Heukelum wapen.svg
Nog geen afbeelding
beschikbaar
Land Vlag van Nederland Nederland
Provincie Flag of Gelderland.svg Gelderland
Gemeente West Betuwe
Oppervlakte
Inwoners 2645 (2010)
Dichtheid
Postcode(s) 4161
Netnummer(s) 0345
Portaal Portal.svg Gelderland

Heukelum is een klein stadje in de Nederlandse provincie Gelderland. Het ligt aan de Linge en in de gemeente West Betuwe. In 2010 telde het dorp 2645 inwoners, waarvan er 600 in de oude kern. Tot 1986 was Heukelum een zelfstandige gemeente in Zuid-Holland, daarna was Heukelum onderdeel van de gemeente Lingewaal, welke op 1 januari 2019 met Geldermalsen en Neerijnen fuseerde tot de nieuwe gemeente West Betuwe.

Bezienswaardigheden

Heukelum is een stad omdat het stadsrechten heeft. Vroeger had Heukelum een stadsmuur. Een deel hiervan staat nog in het oude dorp. Heukelum had vroeger een Oostpoort en een Westpoort.

Heukelum heeft zijn eigen lekkernij, namelijk de Heukelumse krakeling. Heukelum heeft een kasteel midden in het bos aan de rand van de stad. Het kasteel heet Merkenburg.

Heukelum bezit 2 basisscholen een christelijke basisschool en een openbare school.

Het heeft veel weilanden en een speeltuin.

Externe link

Zie ook


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Heukelum&oldid=540029"