Hel

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

De hel is volgens sommige religieuze mensen een slechte wereld, waar gestorven mensen heen gaan als ze niet goed hebben geleefd op de aarde. Het tegenovergestelde idee is de vredige hemel, waar mensen heen zouden gaan die goed hebben geleefd. Er wordt verschillend geloofd over wat de hel precies is en bijna alle ongelovigen en sommige gelovigen denken dat er helemaal geen hel bestaat.

Het woord 'hel' komt van het Germaanse woord haljæ, wat onderwereld of dodenrijk betekent. Volgens veel christenen en moslims is de hel een onderwereld en leeft de duivel hier. De duivel of God zou mensen eeuwig straffen voor de slechte dingen die ze hebben gedaan tijdens hun leven. Veel gelovigen zeggen dat je in de hel lichamelijke pijn en mentale pijn kan voelen, terwijl je in de hemel alleen fijne momenten hebt. Andere gelovigen denken dat de hel een plek is waar je geen contact meer kunt hebben met God.

In de Bijbel, het heilige boek van de christenen, staan tegenstrijdige beschrijvingen over wat er gebeurt als je doodgaat. In het Oude Testament, waarin ook de joden geloven, staan vaak verzen die zeggen dat iedereen gewoon ophoudt te bestaan als ze doodgaan, of dat sommige mensen naar de hemel gaan. In het Nieuwe Testament staan veel verzen dat God de 'slechte' mensen eeuwige martelt na de dood, vaak door ze in vuur te verbranden, maar veel andere verzen zeggen dat iedereen gewoon ophoudt te bestaan en enkele verzen zeggen dat iedereen naar de hemel zal gaan.

Externe links

Bestaat de hel volgens de Bijbel?

Nuvola apps kwrite.png
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogleBingYahooMeestersipke.nlKinderpleinen.nl
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids BeeldbankSchoolplaten.com
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hel&oldid=448886"