Guus Meeuwis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Guus Meeuwis
Guus Meeuwis.jpg
Guus Meeuwis in augustus 2007
Persoonlijke informatie
Volledige naam Gustaaf Stephanus Modestus Meeuwis
Bijnaam
Land Vlag van Nederland Nederland
Geboortedatum 23 maart 1972
Geboorteplaats Mariahout
Overleden
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep
Bekend van
Actief 1995-heden
Genre(s) Nederlandstalig, Popmuziek, Rockmuziek, Poprock
Label Universal Music
Website
Portaal Portaalicoon Muziek

Guus Meeuwis (volledige naam Gustaaf Stephanus Modestus Meeuwis) is een bekende Nederlandse zanger. Hij is geboren in het Brabantse Mariahout op 23 maart 1972, maar al snel na zijn geboorte verhuisden zijn ouders naar Lieshout. Als Guus Meeuwis veertien jaar is verhuizen ze weer, ditmaal naar Limburg. Op de middelbare school blijkt hij muzikaal talent te hebben.

Na de Middelbare school gaat Meeuwis rechten studeren aan de universiteit van Tilburg. Daar doet hij in 1994 mee aan een muziekwedstrijd van een studentenvereniging met het nummer 'Het Is een Nacht'. Met dat lied wordt hij de winnaar van de wedstrijd en kreeg hij bovendien een platencontract. Zijn groep wordt bekend als 'Guus Meeuwis&vagant'(Genoemd naar een café waar Guus Meeuwis en zijn vrienden vaak kwamen). In 1995 verscheen 'Het Is een Nacht' als single. Dit betekende een grote doorbraak voor Meeuwis, want het nummer staat wekenlang op nummer 1 in de Top 40. Guus Meeuwis werd één van de bekendste zangers van Nederland en zou nog vele hits scoren, bijvoorbeeld 'Per Spoor (Kedeng Kedeng)', 'Brabant', 'Geef mij je Angst' en 'Schouder aan Schouder' (samen met Marco Borsato). In 2001 is Meeuwis gestopt met zijn band en aan een solocarrière begonnen. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen.


Guus Meeuwis is het meest bekend met het nummer Brabant.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Guus_Meeuwis&oldid=375703"