Greenpeace

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
logo Greenpeace

Greenpeace is een milieuorganisatie opgericht in Canada in 1971. Greenpeace voert altijd op een vreedzame manier actie om de milieuproblemen te bestrijden. Greenpeace is actief over de hele wereld. Ze voeren hun acties op de plaats waar het milieu bedreigd wordt.

Greenpeace doet bijvoorbeeld hard zijn best om het kappen van bomen te stoppen. Ze willen dat de regering van tropische landen natuurparken aanlegt waar niet gekapt mag worden. Ze proberen waar bomen omgekapt zijn weer andere bomen te planten. Maar het echte regenwoud krijgt Greenpeace niet meer terug. Ook voeren ze actie voor bedreigde diersoorten zoals de panda en de walvis.

Schepen

Ezperanza

Greenpeace beschikte over een eigen schip, de Rainbow Warrior waarmee ze naar plekken over de hele wereld gingen waar vervuiling dreigde plaats te vinden. Het schip is in de jaren '90 door de Fransen overvallen. Ook hebben ze een onderzoeksschip, de Arctic Sunrise waarmee ze onderzoek doen naar de plasticsoep in de oceaan. Met het grootste en snelste schip van hun vloot, de Esperanza, bestrijden ze de misstanden in de visserij. Het Nederlandse onderzoeksschip is de Argus.

Verder hebben ze kleine rubber- of opblaasboten voor de snelle acties op het water.

Greenpeace is de grootste milieuorganisatie ter wereld.

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Greenpeace&oldid=840864"