Grandslamtoernooien

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Grandslamtoernooi)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De vier grandslamtoernooien zijn de belangrijkste tenniswedstrijden. Ze worden elk jaar gehouden. Als je in een jaar alle vier de grandslamtoernooien wint, heet dat een grand slam.

Dit zijn ze:

Wimbledon

Wimbledon wordt gespeeld in Engeland. Vlak bij Londen. Het is het oudste tennistoernooi ter wereld. Het wordt het meest beschreven als het belangrijkste toernooi ter wereld. Het is ook het grootste toernooi waar ze op gras spelen. Op het toernooi zijn de spelers verplicht witte kleding te dragen. Het toernooi wordt in juni en juli gehouden. Het duurt dan 2 weken. Het werd voor het eerst in 1877 gehouden.

De enige Nederlander die dit toernooi ooit gewonnen heeft is Richard Krajicek. Hij won het toernooi in 1996.

Roland Garros

De Roland Garros wordt gespeeld in Frankrijk. Bij Parijs.in 1891 werd dit voor het eerst gehouden. Het toernooi is vernoemd naar een man die vliegenier en een held uit de oorlog was. Het toernooi wordt gespeeld op grind. dat is gemalen baksteen. Er hebben veel Nederlanders meegedaan aan dit toernooi. Daarvan heeft er één in de finale gestaan, dat was Martin Verkerk in 2003. Maar die heeft toen verloren.

Het toernooi wordt in mei en juni gehouden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Grandslamtoernooien&oldid=458699"