Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Gebruiker:SJ

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 • WikiLeeftijd II
 • Bewerkingen I
 • Gebruikerspagina

Sinds ik 7 jaar was was ik op Wiki kids Gekomen het was een leuk pogramma om in te werken heel veel gebruiker zoals Wouter15 en Apoo

De SYR vlag

Die zitten ook op wiki kids.

Wiki kids is de goeie om in te werken

dit is allemaal te maken op wiki kids

Kids kunnen werken op Wiki kids

Volwassenen kunnen werken op wiki kids

er is een Hulp als je iets niet weet

En er zijn Hulpmiddelen die je kunt gebruiken

en er is een boomhut daar kan je ook naar

Geboren : Syrië Apollo
de vlag van Apollo

Syria Hoofdstad en andere dingen.

Syrische Arabische Republiek

الجمهوريّة العربيّة السّوريّة 

Hoofdstad Damascus
Aantal inwoners 18.028.549 (2017)
Oppervlakte 185.180 km²
Regeringsvorm Republiek
President Bashar al-Assad (sinds 2000)
Godsdienst Islam (90%)

Christendom (10%)

Taal Arabisch (العَرَبِية)
Munteenheid Syrische pond
Volkslied Homat el Diyar
Landcode SYR
Dit is the temple of Syria

Ik ben een Moslim.

De Syria land

Ik geloof de god Allah

Allah heeft alles gedaan

De naam van Allah in het Arabisch

Allah.

Allah is het Arabische woord voor God, dat door moslims wordt gebruikt om Hem aan te duiden. In het Arabisch schrijf je Allah zo: الله. Omdat Allah hetzelfde betekent als God wordt het ook gebruikt door Christenen in Islamitische landen om Hem te benoemen. Bekend is de Arabische uitspraak: "Allahu Akbar", wat letterlijk betekent: "God is groot". De moslim geloven dat er één God is, niet meer. Dat is het meest belangrijke van het islamitische geloof. Dat wordt gezegd in de islamitische geloofsbelijdenis, de Sjahada.

In de Islam mag men geen afbeeldingen maken van God (Allah). Ook van Zijn laatste profeet, Mohammed, mogen geen afbeeldingen worden gemaakt. Volgens de Islam had Allah namelijk meerdere profeten die zijn woord aan de mensen overbrachten. Te beginnen met Abraham, (of Ibrahim in het Arabisch), Mozes, Noach, dan Jezus (Isa in het Arabisch) en als laatste Mohammed..

Inhoud

0.God

Omdat je God niet kunt zien of meten, zijn er verschillende beelden over wie of wat God is. De natuurkunde heeft berekend dat er een heleboel onbekende energie bestaat in het universum. Ze noemen dat donkere energie. Volgens sommigen is dat een deel van God. We weten er echter te weinig van om alles te bewijzen.

1.Algemeen

 • Goden: in samenlevingen die in meerdere goden geloven (polytheïsme). Zo hadden de Oude Grieken en Romeinen elk een pantheon van meerdere goden. Tegenwoordig is veelgodendom bijvoorbeeld terug te vinden in het Chinese volksgeloof en het Japanse shintoïsme. Niet alle hindoes zijn polytheïstisch.
 • God (als enige god): dit geloof noemt men monotheïsme. Als God met een hoofdletter wordt geschreven, dan wordt God bedoeld als een persoon. Dat is voor gelovigen degene die heeft gezorgd dat hemel en aarde bestaan. De belangrijkste monotheïstische godsdiensten zijn het jodendom, het christendom, en de islam.

2.Filosofie en religie

In de religie wordt gezegd dat een heleboel mensen iets hebben ervaren van God. Ze hebben vaak informatie gekregen en die hebben ze verder verteld. Op basis van deze informatie zijn veel godsdiensten ontstaan. In de filosofie gaat het anders. Daar hebben mensen geen bijzondere ervaringen, maar stellen ze vragen over dingen die gebeuren in de omgeving. Van daaruit denken ze verder. Veel filosofen waren mede daarom godsdienstig. Een bekende filosoof was Blaise Pascal. Hij leefde van 1623 tot 1662. Volgens hem was het niet mogelijk om te bewijzen dat God bestaat. Omdat hij een wetenschapper was heeft hij in de wiskunde de statistiek mede helpen ontwikkelen. Zo bedacht hij het idee onder de naam van de kansberekening voor het bestaan van God.

3.Jodendom

Abraham was de eerste die het geloof in meerdere goden onzin vond. Daarom wordt hij de eerste monotheïst genoemd. Ruimt 400 jaar later openbaaarde God zijn naam aan Mozes. Dat was Jaweh (JHWH, ook Jehova genoemd)

4.Christendom

5.Islam

 • Allah, God uit de Islam. Veel mensen geloven dat Allah dezelfde is als Jaweh en de God van de christenen.

6.Video

 • De oude Egyptische cultuur met het dodenboek met de vele goden
 • God openbaart zijn naam aan Mozes
 • Jezus vertelt hoe we God kunnen leren kennen
 • Het verhaal van de profeet Mohammed en zijn omgang met Allah
 • Blaise Pascal en het gokken op het bestaan van God.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:SJ&oldid=635703"