Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg
Stem nu op: PQ-17 en Victoria van het Verenigd Koninkrijk

Gebruiker:Gustaafff/Archief

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gebruikerspagina - Overlegpagina - Archief


 Klik hier om een nieuw bericht te plaatsen Inhoud

Overleg: 2014

Aanspreken van gebruikers

Hey Guustaafff, WikiKids werkt net iets anders dan Wikipedia. We hebben hier de regel dat gebruikers slechts een {{w}} of {{zb}} mogen geven. {{brp}} of {{ws}} wordt alleen gegeven door een moderator. Dit hebben we besloten omdat kinderen zulke boodschappen vaak anders opvatten dan bijvoorbeeld volwassenen en we vaak zien dat gebruikers niet helemaal goed weten wanneer ze het juiste sjabloon moeten geven. In dit geval vind ik namelijk ook een waarschuwing voor Julia234 veel te zwaar, een {{zb}} volstaat prima. Bij Carmel234 kon ik helemaal geen ongewenste bewerkingen vinden, in tegendeel juist: ze heeft een heel mooi artikel gemaakt. Nu weet je hoe het zit! Je doet trouwens goed werk met de Amerikaanse presidenten! Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 19 aug 2014 17:18 (CEST)

Hoi Apoo, oh, mijn excuus. Ik was blijkbaar in de war met Wikipedia :-). Bij Julia moest dus een zandbaksjabloon ingevoerd worden... ik dacht al dat dat te "licht" was. Met Carmel heb ik me wellicht vergist in de gebruiker; excuses voor het ongemak. Ik zal in het vervolg beter opletten.
Heeft Wikikids ook een blad met instructies wat betreft vandalismebestrijding? Ik kon er geen vinden. Met hartelijke groet,  Gustaafff  (contact) 19 aug 2014 17:26 (CEST)
Qua vandalismebestrijding is het eigenlijk hetzelfde als op Wikipedia, behalve dat je dus als gebruiker het met een {{zb}} moet doen. Je zou het moderatorportaal eens door kunnen lezen en dit bericht in de boomhut is ook een aanrader. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 19 aug 2014 17:57 (CEST)

Rooms-Katholieke Kerk

Hoi Gustaaf, ik meen me toch te herinneren dat het rooms-katholicisme een van jouw werkterreinen is? Ik heb kort geleden op bovengenoemd artikel evenals een aantal andere consequent een spellingswijziging doorgevoerd naar drie hoofdletters, dus Rooms-Katholieke Kerk, dat is namelijk de spelling die o.a. de Taalunie voorschrijft. Ik neem tenminste aan dat we die spelling hier willen volgen, dus dan is het ook het beste om die spelling voortaan aan te houden in andere artikelen. De schrijfwijze die op de meeste artikelen op Wikipedia wordt gehanteerd kan hier beter niet worden overgenomen, die gaat tegen alle officiële voorschriften in (het is een min of meer zelfbedachte spelling). Groeten, De Wikischim (overleg) 2 dec 2014 17:04 (CET)

Hoi De Wikischim, ik ben het roerend met je eens. Ik heb zojuist de gezaghebbende bronnen geraadpleegd en die zeggen ook dat het zo moet. Naar ik meen hanteert Wikikids niet dezelfde, zelfbedachte kolderspelling "omdat het", (heb me op Wikipedia zojuist even ingelezen), "volgens de afspraak is" als Wikipedia. Dus wat mij betreft; voer maar door! Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 3 dec 2014 10:36 (CET)

Vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!!!

Christmas pudding.JPG
Hoi,

Een prettig kerstfeest en een gelukkig nieuw jaar! Ik stuur die misschien te vroeg maar ik ben inactief en waarschijnlijk kan ik in de kerstvakantie niet komen, jammer genoeg Face-sad.svg Ik moet eerlijk zijn dat ik kerst niet vier. Maar ik dacht dat het wel zo netjes was om toch even iedereen een vrolijk kerstfeest te vieren. Ik wens jullie veel geluk op het (verrukkelijk uitziende)diner, en natuurlijk de pudding, en wat dacht je van de feeststol die je overal kan kopen tijdens kerst. Een paar gebruikers wil ik ophemelen, omdat ze het verdienen. Mike1023, Vviktorie, Beem, Southparkfan, Gustaafff, Gerarddummer (ofzo),Apoo, en Wikischim. Deze mensen stonden dit jaar maar de hele tijd voor me klaar! (Dat rijmt Face-grin.svg) Verder: ik hoop iedereen een gelukkig 2015, poef poef, alweer bijna een jaar voorbij. De tijd vliegt hé? Verder wil ik Mike1023 bedanken door hem weet ik hoe je zo'n sjabloon achtig iets maak. Verder: Bedankt WikiKids dat jullie me vergeven van mijn gedrag. Fijne kerst en een gelukkig nieuw jaar!! Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 18 dec 2014 18:50 (CET)

Hallo,
Bedankt voor de beste wensen en de leuke banner! Ik wens jou natuurlijk fijne feestdagen toe en een heel gelukkig 2015!~
Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 19 dec 2014 08:48 (CET)

Feestdagen

2010-12 143.jpg
Fijne Kerstdagen en
een gelukkig
2015!

Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 18 dec 2014 21:20 (CET)

Dankjewel! Ik wens jou natuurlijk ook hele prettige feestdagen toe en een gelukkig 2015! Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 19 dec 2014 08:49 (CET)

Fijne kerstdagen en een gelukkig 2015!


Brillantenavidadpdl.jpgFijne Feestdagen!


Hallo Gustaafff/Archief,

Ik wens je fijne kerstdagen en een gelukkig 2016!

Hartelijke kerstgroeten,

Wouter15 overleg · (MOD). 19 dec 2014 19:56 (CET)Hallo,

Ik wens jou natuurlijk ook hele fijne kerstdagen en een gelukkig 2015. Geniet ervan!

Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 22 dec 2014 10:25 (CET)

'et Jærlêkse kærtje

Twemoji 1f384.svgIen vrolêk Korsemus en al 'et nodêge voor têd en eeuweg'êd!
Grootjes, Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg Twemoji 2744.svg 22 dec 2014 12:23 (CET)

Kerst

Christmas tree sxc hu.jpg
Een prettig kerstfeest en een gelukkig nieuw jaar,
Dit jaar is er weer een hoop gebeurt. Je zou het haast vergeten. Als eerste zijn er weer veel en prachtige artikelen gemaakt. Onder andere over de Franse koningen en Oostenrijk (Vvik), landen en steden (Beem en Danionjesta), Eerste Wereldoorlog (Josse), televisie (Nadah, WikiPro en Maxie), politiek (Gustaafff), verkeer (Stef) en nog over veel meer (Kalta). Ook is veel spelling verbeterd (Wikischim) en hebben Southparkfan en Wouter veel geholpen bij het algemeen onderhoud van deze wiki. Tot hier mijn complimenten.
Ten tweede is er nog meer gebeurt. Nadah en Maxie zijn erbij gekomen, netals Wikischim en Gustaafff. De artikelen van de week zijn voor een deel vernieuwd. Vvik en SPF werden moderator. Chessfreak, Jurgen en Apoo zijn gestopt en Dan heeft denk ik een tijdelijke pauze ingelast. Daarnaast zijn er veel infoboxen en portalen gemoderniseerd. Kalta werd weer actief en WikiKids bestond acht jaar.
Buiten WikiKids om is ook een hoop gebeurt. Ebola brak uit in West-Afrika, twee vliegtuigen van Malaysia Airlines stortte neer. De Krim werd door Rusland geannexeerd en Letland hoort vanaf nu bij de Eurozone. Daarnaast bestaat de Nederlandse grondwet 200 jaar en Koningsdag werd voor het eerst gevierd. In België was er een tekort aan stroom en het land kreeg een nieuwe premier.
Dit was het korte overzicht van 2014. Ik ben heel erg trots op deze wiki en wat we allemaal hebben bereikt, al 8 jaar lang. Wij helpen anderen door middel van informatie. Of dit nou voor een werkstuk of voor de kennis te verbreden, wij bieden van alles aan. Daarnaast werken wij met een prettige werksfeer met weinig conflicten. Laten we dit ook in 2015, 2016 en in elkaar jaar zo houden.
Onthoud, wij dragen hier alle aan bij. Voor alle dank!
Met vriendelijke groeten van Mike1023.
Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 22 dec 2014 12:25 (CET)

Fijne Feestdagen!


VuurwerkSydney.jpg
We zijn nu al bijna in 2015, het jaar waarin WikiKids nog groter en mooier wordt. 2014 was een mooi jaar, InstantCommons werd ingeschakeld, de mijlpaal van 15.000 artikelen werd bereikt en gebruikers kwamen en gingen. Ik heb het dit jaar hier erg naar mijn zin gehad en ik verbaas me als ik zie hoeveel artikelen er zijn bijgekomen! Voor nu, iedereen een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar, maar ik denk dat dat wel gaat lukken.. Geniet van het vuurwerk (raak geen vingers kwijt) en maak er een mooi jaar van!

Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg


Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 22 dec 2014 14:20 (CET)

Fijne kerstdagen en een gelukkig 2015 gewenst!

Firework-London-Nov2005.jpg
Hoi Gustaafff,
Het is weer eens zover, het is december. De laatste maand van een jaar, een jaar waar wij met zijn allen positief op mogen terugkijken. Er zijn gebruikers bijgekomen, en helaas ook weer weggegaan, maar laten we ons alleen op dat eerste concentreren. Jullie hebben allemaal hard gewerkt aan de artikelen, van schrijven tot spelfouten weghalen en ander algemeen onderhoud. Ik hoop dat je de laatste dagen van 2014 in een gezellige sfeer mag doorbrengen, want dit is niet dagelijks.


Prettige feestdagen en een goed gewenst. Geniet van het vuurwerk, de gezelligheid en al het andere wat bij kerst én oudejaarsavond komt kijken.
Met vriendelijke groet en hopelijk tot 2015,
Southparkfan 24 dec 2014 23:37 (CET)
Hallo,
Hartelijk dank voor je kerstkaartje! Jij uiteraard ook fijne feestdagen en een gelukkig 2015 toegewenst! Vriendelijke groet  Gustaafff  (contact) 29 dec 2014 10:40 (CET)

Tada...

Gebruiker:Josse.Cottenier/KerstNieuw2014 Josse.Cottenier - Overleg (+) 25 dec 2014 08:23 (CET)

Dankjewel! Jij ook fijne feestdagen en een voorspoedig 2015 toegewenst! Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 29 dec 2014 10:41 (CET)


Overleg: 2015

Compliment

Hallo allemaal, Dit is voor alle actieve WikiKids leden. Zonder jullie zou deze Wiki nooit bestaan. Jullie hebben mij begeleid, vanaf de welkom sjabloon op mijn OP tot de blok op mijn Op, na een paar keer was het genoeg en ging ik weg van de duistere zijde, we zijn een aantal kwijtgeraakt. Dan12345 zover ik weet. Apoo heeft zijn ontslag als moderator aangekondigd, maar hij helpt Wiki nog steeds. Mike, smaak voor maken, van GP tot Portaal. Wikischim, wat jij doet is verbeteren en maken. Maar dat doe je als de beste. Beem, een moderator met gevoel voor humor. Southparkfan, de enige moderator zonder Handtekening 'geupdate' dat vond ik een tijdje grappig, maar je doet je werk als de beste! Vviktorie, trendzetter noem ik jou altijd. :). Maxie, artikelen maken met jou is leuk! En nog veel meer! Echt, van Gerard.Dummer tot Josse.Cottenier. Jullie zijn geweldig, vandaar deze 'ansichtkaart.' Enjoy!

-- Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 29 mrt 2015 13:44 (CEST)

Beste Nadah,

Dankjewel voor dit leuke berichtje! Fijn om te horen.

Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 1 apr 2015 10:49 (CEST) P.S.: Ik heb de onderste weggehaald; je hebt ze dubbel op m'n OP gezet.

Vrolijk Pasen!

Ostereier marmoriert.JPG
Vrolijk Pasen!
Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG »

Bij deze een vrolijk Pasen gewenst! Face-wink.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 3 apr 2015 08:54 (CEST)

Jij ook een goede Pasen toegewenst, uiteraard. Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 3 apr 2015 10:36 (CEST)


Categorie

Hoi Gustaafff, net zoals op Wikipedia werk we op WikiKids met categorieën. Zou je die ook willen plaatsen onderaan je artikelen? Als je er geen weet, kan je het sjabloon {{nocat}} gebruiken. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 12 mei 2014 19:29 (CEST)

Doe ik!  Gustaafff  Talkpage 
Zou je willen ondertekenen door ~~~~ achter je bericht te zetten? Zo komt er ook automatisch de dag + tijd bij je bericht te staan. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 12 mei 2014 19:43 (CEST)
Heb een handtekening gemaakt. Kijk maar. Zal in het vervolg daarmee ondertekenen.  Gustaafff  Talkpage  13 mei 2014 08:34 (CEST)

Luxemburg

Hoi Gustaafff, let op dat je linkt naar Luxemburg (land) en niet naar Luxemburg. Ook horen de plaatsen in de categorie Plaats in Luxemburg in plaats van Luxemburg. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 24 jun 2014 18:31 (CEST)

Zal ik doen, Beem!  Gustaafff  (contact) 25 jun 2014 08:46 (CEST)

Beginnen

Lekker bezig! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 10 mei 2014 18:46 (CEST)
Thanks! Ben net begonnen en van plan goed bij te dragen. Leuk om zoiets te horen!  Gustaafff  (contact) 19 jun 2014 16:15 (CEST)
Klinkt fantastisch Face-smile.svg Southparkfan 10 mei 2014 19:30 (CEST)
Helemaal goed! Vanwaar heb je besloten hier bij te dragen (sorry, ik kon het niet laten :P)? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 10 mei 2014 19:32 (CEST)
Wikipedia heeft al erg veel artikelen en Wikikids heeft er wat minder. Artikelen die ik op WP had willen schrijven, schrijf ik nu hier. Leuk om mee te doen!  Gustaafff  (contact) 19 jun 2014 16:15 (CEST)
Oke! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 10 mei 2014 19:36 (CEST)

Terug

Gij ook weer hier? ;) Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 19 jun 2014 16:28 (CEST)

Jazeker! Leuk om weer aan het project te werken!  Gustaafff  (contact) 19 jun 2014 16:29 (CEST)
We hebben door jou al heel wat JFK artikelen! :D Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 19 jun 2014 16:32 (CEST)
Nou en of ;-). Veel research naar gedaan!  Gustaafff  (contact) 19 jun 2014 16:33 (CEST)
Zojuist nog een artikeltje.  Gustaafff  (contact) 19 jun 2014 17:12 (CEST)
Ik lees/zie het! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 19 jun 2014 17:14 (CEST)
Weet je wat ook zo heerlijk aan Wikikids is? Het draait nog om de encyclopedie. Op Wikipedia is er zoveel ruzie... Het gaat daar om elkaar het leven zuur te maken, treiteren, sarren. Project Wikikids heeft een veel leukere werksfeer!  Gustaafff  (contact) 19 jun 2014 17:53 (CEST)
Dat klopt zeker. Ook is er op WikiKids nog veel uit te werken en aan te maken. Op Wikipedia werkte ik laatst een slogan van een tv-zender bij en dat werd meteen teruggedraaid. Toch fijn dat je meehelpt. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 19 jun 2014 18:17 (CEST)
Ik help erg graag mee! Vooral de leuke, open werksfeer trekt me echt. Ik heb het bij wikipedia wel even gezien.  Gustaafff  (contact) 19 jun 2014 19:15 (CEST)

Sjabloon:werk

Hoi Gustaafff, ik heb gezien dat je bent begonnen met een projectje over de moord op John F. Kennedy. Natuurlijk heb ik hier niks tegen, alleen staat het werksjabloon daar. Op WikiKids hebben we liever niet dat je het werksjabloon in je eigen naamruimte zet, dit is omdat jij toch de enige bent die de pagina mag bewerken. Zou daarom dus het sjabloon willen weghalen. Bij voorbaat dank. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 12 jul 2014 21:17 (CEST)

Hé Mike, dat {{meebezig}} had ik neergezet voor eigen gebruik; geheugensteuntje. Maar als jullie dat liever niet hebben, haal ik 'm weg. (Ik ontwerp er wel een in mijn eigen gebruikerspagina). Bedankt voor de feedback! Hartelijke groet,  Gustaafff  (contact) 14 jul 2014 10:17 (CEST)
Veel succes met het ontwerpen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 14 jul 2014 10:53 (CEST)
Bedankt! En jij natuurlijk succes met editten!  Gustaafff  (contact) 14 jul 2014 11:19 (CEST)

Sjabloon:Werk (2)

Hè Gustaafff. Ga je nog verder met president van de Verenigde Staten van Amerika? Zoniet, dan haal ik het werk sjabloon van de pagina. Alvast bedankt! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 15 aug 2014 14:27 (CEST)

Hoi Viktorie, nee het artikel is zo wel afgerond. Nog wat kleine aanpassingen, maar dat kan ook zonder {{meebezig}}. Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 19 aug 2014 10:22 (CEST)


Goede Vrijdag

Dag Gustaaff,

Klopt het stuk van Goede Vrijdag over de Protestanten niet? Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 3 apr 2015 12:21 (CEST)

Ik denk dat het maar net ligt aan de stroming. Ik ben zelf Nederlands Hervormd (op Gereformeerde Grondslag) en bij ons in de kerk wordt er op Goede Vrijdag (vaak is er dan alleen 's avonds kerk) geen Heilig Avondmaal gehouden. Dat gebeurt om de vier weken. Ik kan me best voorstellen dat bij andere stromingen, zoals de Oud-Gereformeerde Gemeente, op Goede Vrijdag wél avondmaal wordt gehouden. Maar dat zou ik óf moeten opzoeken, óf moeten ñavragen.
Het Heilig Avondmaal is typisch wat voor Goede Vrijdag (aangaande Christus' dood), maar wordt in de kerk niet alleen op Goede Vrijdag gehouden. Ook tijdens de advent (lijkt een beetje verwarrend, aangezien dat juist de tijd is vóór Christus' geboorte) wordt het Avondmaal gehouden. De reden hiervoor is dat het Heilig Avondmaal voor veel Christenen een mooie ervaring is; ze willen de dood van Christus zo vaak mogelijk herdenken, niet alleen op Goede Vrijdag

Wat er eerst stond was:

[...] wordt op Goede Vrijdag het avondmaal gevierd [...] 's avonds [...]
Dat lijkt me dus niet (helemaal) juist. Maar nogmaals, helet is mogelijk dat in andere stromingen, "lichter" of "zwaarder", wel op Goede Vrijdag het Heilig Avondmaal wordt gevierd.
Met vriendelijke groet,
 Gustaafff  (contact)
Inderdaad, dat lijkt mij ook mogelijk. Het stukje geeft ook aan dat er in Nederland geen vast lijn is. Ik zet het dus gewoon terug. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 4 apr 2015 17:29 (CEST)
Ik heb het artikel inmiddels uitgebreid.  Gustaafff  (contact) 6 apr 2015 10:39 (CEST)


Christendom

Bij deze wijziging vallen me twee dingen op. 1. Christenen hoort met een kleine letter (zie onder andere OnzeTaal hierover). Ook is je tweede zin, hoewel beter dan de vorige versie, moeilijk begrijpbaar voor jongeren. Cruciaal kan bijvoorbeeld "zeer belangrijk" of zoiets worden, en kan "hun geloof" misschien in plaats van "het geloofsleven". Wel fijn dat je het artikel verbetert, dat heeft het hard nodig! Groeten, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 21 aug 2015 11:32 (CEST)

Hartelijk bedankt voor je oplettende blik! Ik had dat werkelijk waar niet gezien. De zin is inmiddels vervangen naar een wat meer (zo hoop ik) begrijpbare zin. Wil jij er nog even naar kijken?
Hierbij moet ik opmerken dat deze versie vol rommel staat (met alle respect voor de auteurs, hoor). Er staat allerlei onjuiste informatie in het artikel. Ik hoop dit in de komende tijd flink te schrappen, schaven, veranderen en uit te breiden, want zulke onzin, die hier als pure waarheid wordt verkocht, kan echt niet blijven staan.
Met hartelijke groet,
 Gustaafff  (contact) 21 aug 2015 11:57 (CEST)
Zoals het er nu staat is het prima. Top dat je het verbetert, want het artikel was zeker ondermaats. Groeten, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 21 aug 2015 15:19 (CEST)
Dankjewel voor het kijken. Ik heb het artikel inmiddels flink opgepoetst, maar er moet nog steeds een hoop aan gebeuren.
Groeten,
 Gustaafff  (contact) 22 aug 2015 10:19 (CEST)


Wikiword

Ik zag dat je op de OP van Wikiword al had aangegeven dat je een blokkade aan zou vragen als hij/zij niet stopte met kliederen. Aangezien het schelden met seksueel getinte woorden + discriminerende woorden absoluut niet door de beugel kan heb ik een blokkade voor 3 dagen ingesteld. Wouter15 overleg · (MOD). 31 aug 2015 10:41 (CEST)

Dankjewel! Zou je nog even willen kijken of Jannepan ééndezelfde gebruiker is als Wikiword. Beide heren hebben namelijk een merkwaardige fascinatie voor de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Groet,  Gustaafff  (contact) 31 aug 2015 10:45 (CEST)
Met een CU ben ik erachter gekomen dat dit een school is die op o.a. Wikipedia al de nodige ervaring met vandalisme heeft. Wouter15 overleg · (MOD). 31 aug 2015 11:42 (CEST)
Ah, oké. Dank voor de vakkundige afhandeling/opruiming van dit clubje vandalisten. Groet,  Gustaafff  (contact) 31 aug 2015 11:46 (CEST)

Welkomssjablonen

Hoi Gustaaff, je kan de welkomssjablonen gewoon vervangen door sjabloon:zb. Ze hoeven dus niet in een apart bericht. Dat geldt alleen voor sjabloon:verwijderd, maar die kan je toch niet gebruiken. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 23 sep 2015 14:52 (CEST)

O, oké. Duidelijk. Daar zal ik rekening mee houden. Groeten,  Gustaafff  (contact) 23 sep 2015 16:36 (CEST)

Een paar tips

Hi Gustaafff, ik zie dat je lekker bezig bent in de vandalismebestrijding op WikiKids. Ik had alleen twee puntjes: ik zie dat je al heel snel dingen bestempeld als vandalisme en dreigt met een blokverzoek. Ik zou je willen vragen om hier wat meer terughoudend mee te zijn. Zeker bij gebruikers die in eerste instantie wel goed bijdragen zoals User:Renz. Ik zie dat je linkt naar WikiKids:Vandalisme, een pagina die in 2006 ooit eens is gemaakt en daarna nooit meer naar om is gekeken. Ik ben het zelf niet eens het punt dat alle bewerkingen die niet inhoudelijk zijn direct vandalisme is. Onzin/geklieder/gezandbak zien we graag eens door de vingers en kunnen best worden afgedaan met een vriendelijk bericht. Echt doelbewust geklieder mag natuurlijk gewoon streng worden aangepakt. Zelf ben ik er altijd groot voorstander voor om een gebruiker persoonlijk aan te spreken en niet steeds een standaard bericht te kopiëren. Daarnaast heb ik voor User:Doggy69 een blokverzoek ingediend, de bewerkingen die gebruiker deed vallen onder cyberpesten, daarnaast is de gebruikersnaam ongewenst en die combinatie geeft mij voldoende reden om te geloven dat deze gebruiker nooit serieus bij zal gaan dragen. Ik hoop dat je wat met mijn tips kunt. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 30 sep 2015 13:36 (CEST)

Ik waardeer dat je me advies geeft en je punten zijn duidelijk. Aanvankelijk had ik niet door dat Doggy69 een onverwachte gebruikersnaam was, maar na een zoektocht op Google begrijp ik wat je bedoeld. Ik heb (vanmorgen) gevraagd of Wouter15 een versie wilde verbergen (is daar overigens ook een verzoekpagina voor, of is dat gewoon bij Blokverzoek aan te kaarten?), zodat dat in elk geval niet meer zichtbaar was. Ik zal je advies ter harte nemen en in de toekomst terughoudender zijn met het zwaaien van de Blokpagina. Hartelijk bedankt voor je tips! Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 30 sep 2015 13:55 (CEST)
Is geen aparte verzoekpagina voor. Je kunt het even vermelden op de blokverzoekpagina of anders even bij een moderator op zijn overlegpagina. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 30 sep 2015 14:16 (CEST)
Oké, dan doe ik dat. Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 30 sep 2015 14:17 (CEST)

Infobox politiek persoon

Bedankt voor de infoboxen!

Hoi Gustaafff, hier heb ik een kladje voor je gemaakt. Ik heb alleen de opmaak veranderd (deze wordt iets groter als je het invult) en de parameters hetzelfde gelaten. Mijn vraag aan jouw is: Is er qua parameters nog iets wat je mist? en Wat is je mening over de nieuwe versie? Er kan nog van alles veranderd worden. Zodra we het met zijn allen eens zijn, ga ik het officieel vervangen. Ik hoop op spoedige reactie. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 2 okt 2015 20:23 (CEST)

Netjes! Het blauw komt ook helemaal overeen met het portaal. Ik mis nog wel enkele parameters:
 • De politieke partij van de politicus
 • De politieke functie(s) van de politicus (maak het vakje maar groot, zodat er ook voormalige politieke functies bij kunnen staan)
 • De religie van de politicus.

Dankjewel voor het maken! Groeten,  Gustaafff  (contact) 3 okt 2015 09:17 (CEST)

 • Even nog een vraag. Op mijn kladblok heb ik onderaan gewerkt met de infobox strijdkrachten. Zoals je kunt zien is de rechterkant (waar dus MvD, regering en CDS staat) absurd klein. Zou die kan nog wat uitgetrokken kunnen worden, zodat die breder wordt? Groeten,  Gustaafff  (contact) 3 okt 2015 11:26 (CEST)
Sjabloon:Infobox politiek persoon is ingevoerd. Je kunt de uitwerking zien op het artikel Mark Rutte. De politieke partij stond al in de infobox, religie kan je toevoegen en de politieke functie hebben een groot vakje gekregen. De infobox kun je altijd nog qua kleur aanpassen. Veel succes! Ik zal even naar de andere infobox kijken. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 10 okt 2015 13:34 (CEST)
Bij de infobox over krijgsmachtonderdelen is het ook gelukt. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 10 okt 2015 13:40 (CEST)
Dank voor je werk aan de infoboxen! Het ziet er nu goed uit. Veel mooier dan de eerdere infobox! Groeten,  Gustaafff  (contact) 10 okt 2015 14:44 (CEST)
Geen probleem. Ik doe het graag en zo passen de infoboxen weer binnen wikikids. In het vervolg hoor ik het graag van je als er weer één moet worden aangemaakt of vervangen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 10 okt 2015 16:27 (CEST)

Sjabloon:Bronboek

Hoi Gustaafff, ik heb een vraag over het sjabloon:bronboek. Mijn vraag is: Is het sjabloon wel echt nodig? Ik heb begrepen dat op Wikipedia dit wel wordt gebruikt, maar op WikiKids hebben we (na een hoop discussies) besloten, dat WikiKids toch echt een eigen opmaak heeft. Mijn redenen om het niet te begruiken zijn simpel; het is gekopieerd (waar ik niet moeilijk over doe als het belangrijke sjablonen zijn en ze wel gekopieerd moeten worden), mensen vergeten het en het maakt het bewerken niet echt makkelijk. Ik gebruik ook vaak boeken als bronnen. Kijk maar onderaan het artikel Duits. Daar is het heel simpel opgelost door Boek: Neue Kontakte, niveau vmbo-tl, 3e leerjaar neer te zetten. Dit is veel makkelijk en zeker voor kinderen ideaal. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 13 okt 2015 14:55 (CEST)

Tsja, ik twijfelde al toen ik op de knop "Pagina opslaan" klikte. Mij leek het sjabloon wel handig, maar dat is uiteraard een persoonlijke mening. Als hier wordt aangegeven dat het niet handig is, zou ik er een {{weg}} op plakken. Het sjabloon is overigens niet gekopieerd, hoor. Groeten,  Gustaafff  (contact) 13 okt 2015 15:39 (CEST)
In principe is het gewoon een goed sjabloon, maar mij lijkt het gewoon onhandig. Je moet afweten van het sjabloon. Voor ervaren gebruikers is dat niet zo moeilijk, maar nieuwe gebruikers... Er komt al zoveel op hun af. Excuus van de kopieerfout. Ik zal er een wegsjabloon opplakken en op de overlegpagina de mening van andere gebruikers vragen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 13 okt 2015 17:57 (CEST)
Het heeft weinig zin om een discussie aan te zwengelen als de sjabloon al verwijderd is. Groetjes, Paul --PaulD (overleg) 13 okt 2015 18:38 (CEST)
 • Ik heb er vanmiddag al een {{weg}} opgeplakt, omdat ik vond dat Mike enkele rake punten aanstipte. De mening van anderen is in dit stadium dus niet meer nodig. Ik vond het vooral zelf wel handig. Groeten,  Gustaafff  (contact) 13 okt 2015 19:09 (CEST)

Bewerken van andermans overleg

Hi Gustaafff, het bewerken van andermans overleg is niet toegestaan. Ondanks dat ik je goede bedoelingen begrijp is dit een taak van moderators om eventueel echt kwetsende teksten te verwijderen. De woorden die je weg hebt gehaald vind jij misschien onacceptabel, maar in mijn ogen stelt het niks voor. Van moderators wordt verwacht dat zij een goede afweging maken hierin. Mocht je teksten kwetsend vinden kun je dit altijd bij hun aangeven. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 14 okt 2015 14:46 (CEST)

Als vandalen in de hoofdnaamruimte/boomhut scheldwoorden komen dumpen, is het toch ook de bedoeling dat dat teruggedraaid wordt? Aangezien ik het helemaal not-done vond om het commentaar van deze gebruiker (die overigens nul komma nul constructief heeft bijgedragen) terug te draaien, heb ik het zo maar gedaan. En ja, ik vond de woorden inderdaad onacceptabel. De algehele community hier uitschelden voor een stelletje asshols vind ik gewoon niet kunnen. Ik hield er tevens rekening mee dat andere gebruikers ook aanstoot aan de woorden namen. Maar ik zal er in het vervolg aan denken. Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 14 okt 2015 15:28 (CEST)
Als je het dusdanig ernstig vindt dan moet je een moderator inschakelen om een blok of {{ws}} te geven. Verder moet je het je niet zo veel aantrekken wat er gezegd wordt, maar dat went vanzelf. :) apoo overleg · (MOD) 14 okt 2015 18:54 (CEST)
Oké.  Gustaafff  (contact) 15 okt 2015 10:17 (CEST)

(geen onderwerp)

BedanktJoJo1112 (overleg) 15 okt 2015 11:42 (CEST)

Geen dank. Veel wikiplezier! Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 19 okt 2015 16:37 (CEST)


Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 20 okt 2015 09:23 (CEST)

Dankjewel!  Gustaafff  (contact) 20 okt 2015 09:32 (CEST)
Proficiat! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 20 okt 2015 09:41 (CEST)
Bedankt!  Gustaafff  (contact) 20 okt 2015 09:41 (CEST)
Eet smakelijk!
Hier nog een cadeautje van mij Face-tongue.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 20 okt 2015 09:45 (CEST)
Lekker. En neem gerust zelf ook een stuk :).  Gustaafff  (contact) 20 okt 2015 09:49 (CEST)
Gefeliciteerd met je verjaardag Schach Dame schwarz.svg Lieve Olifant Schach Dame schwarz.svg 20 okt 2015 10:10 (CEST)
Dankjewel.  Gustaafff  (contact) 20 okt 2015 10:11 (CEST)
Proficiat. De Wikischim (overleg) 20 okt 2015 12:32 (CEST)
Dankje!  Gustaafff  (contact) 20 okt 2015 13:14 (CEST)

Sorry! Ik ben drie dagen te laat O_O gefeliciteerd! Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 23 okt 2015 19:11 (CEST)

Dankjewel, Nadah!  Gustaafff  (contact) 24 okt 2015 08:42 (CEST)

Kyanpestkop

Ik heb deze gebruiker gelijk maar een blok van 1 dag gegeven omdat het taalgebruik wat hij uitte echt niet kan. Wouter15 overleg · (MOD). 27 okt 2015 16:16 (CET)

Dankjewel. Deze gebruiker vindt het blijkbaar normaal iedereen uit te schelden met van alles en nog wat. Agressief gedrag, doodwensen en religieuze kreten zijn bij Puffer/Kyanpestkop vaste prik. Groeten,  Gustaafff  (contact) 27 okt 2015 16:18 (CET)
@Wouter: Niet dat ik mij 'aangevallen' voel, maar als ik die bewerkingssamenvatting keek zou ik bijna neigen naar een PA richting mij.. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 28 okt 2015 16:26 (CET)
Precies en op die manier gaan we hier echt niet met elkaar om. Dat was ook de reden waarom ik vermoedde dat deze gebruiker een sokpop was, omdat Gebruiker:Puffer wenste dat je dood was in één van zijn vandalistische bewerkingen. Compleet doorgedraaid.  Gustaafff  (contact) 28 okt 2015 16:32 (CET)

Gebruikers aanspreken

Hey! Omdat je zo actief bent met gebruikers aanspreken op vandalisme mag je van mij ook {{brp}} en {{ws}} sjablonen gaan uitdelen. Dat helpt je misschien een klein beetje meer. Het is natuurlijk een gek gezicht als je een gebruiker aanspreekt op ernstig vandalisme en dat je dan niet meer dan een {{zb}} kunt geven. De regel over het algemeen is simpel: 1e keer aanspreken, zb. 2e keer aanspreken, brp. 3e keer aanspreken, ws. Nu gaat dit niet altijd op, maar lees de tekst van de sjablonen eens goed door en dan denk ik dat je prima een afweging kunt maken! Succes. :) apoo overleg · (MOD) 28 okt 2015 11:43 (CET)

Hee, dankjewel! Dat zal het inderdaad makkelijker maken! Groeten,  Gustaafff  (contact) 28 okt 2015 11:50 (CET)
Top dat je iedereen hebt aangesproken. Nog een tip: aangezien je de pagina's zelf niet kunt verwijderen mag je ze van mij wel leeghalen. Dan verwijderen we ze daarna wel! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 29 okt 2015 15:25 (CET)
Dank, dat zou ook erg handig zijn. Groeten,  Gustaafff  (contact) 29 okt 2015 16:29 (CET)

Taalgebruik

Hi Gustaafff, hou je er rekening mee dat de doelgroep van WikiKids kinderen van 8 t/m 12 jaar zijn? Woorden als "constateren", "schrijverij" en zelfs al "genomineerd voor verwijdering" zal vooral onze jonge doelgroep niet helemaal begrijpen. Je manier van aanspreken is keurig zoals het hoort op Wikipedia, maar ik denk dat je boodschap beter overkomt als je iets korter en bondiger bent en wat meer kinderlijkere taal gebruikt. :) apoo overleg · (MOD) 31 okt 2015 12:59 (CET)

Oké, denk ik aan! Met vriendelijke groet (en overigens nog een fijn weekend),  Gustaafff  (contact) 31 okt 2015 13:20 (CET)
Probeer hier op te letten! Een kind gaat echt geen bericht van 1000 tekens lezen. Die houden na 3 regels al op. :) apoo overleg · (MOD) 2 nov 2015 12:26 (CET)
Doe ik. Maar drie regels vind ik zo onbeleefd overkomen... Daarom doe ik er meestal meer. Groeten,  Gustaafff  (contact) 2 nov 2015 12:39 (CET) Post Scriptum: Hoe zit het precies qua privacyschending? Moet ik dan direct een blok aanvragen, om te voorkomen dat er verder nog privacygegevens openbaar worden gemaakt? Of geldt dit als kliederen en dan gewoon een {{zb}}, {{brp}} of {{ws}} doen? Groeten,  Gustaafff  (contact) 2 nov 2015 12:41 (CET)
Aan: "Hoi Iris, ik heb je bewerking verwijderd. Probeer de volgende keer een beetje op je taalgebruik te letten. Met vriendelijke groet," is helemaal niks onbeschofts. Kort, bondig, duidelijk en vriendelijk. Daarnaast staat 80% van de tekst (de vriendelijke uitleg) die je hebt getypt al in het {{zb}} sjabloon. Je hebt echt een goede manier van communiceren, echt waar, maar bij kinderen moet je vooral kort en bondig zijn. Ik schat in dat 85% van de gebruikers die je aanspreekt het bericht niet lezen. 95% leest niet verder dan 3 regels. Wat betreft de privacyschending: {{zb}} en vragen of een moderator het wil verbergen. Bij cyberpestachtige vormen van privacyschending een {{brp}} of bij herhaling {{ws}} en een blokverzoek. Gr, :) apoo overleg · (MOD) 2 nov 2015 17:13 (CET)
Oké, het is me duidelijk. Groeten,  Gustaafff  (contact) 3 nov 2015 08:30 (CET)

Spambot

Hi, een spambot hoef je niet aan te spreken. Dat zijn robots die spam plaatsen en lezen je berichten toch niet. Een moderator zal ze vanzelf blokkeren en de spam verwijderen. Gr, :) apoo overleg · (MOD) 9 nov 2015 15:37 (CET)

Oké. Ik dacht dat het een buitenlandse gebruiker was die wilde bijdragen. Groeten,  Gustaafff  (contact) 9 nov 2015 17:34 (CET)

Gebruikerssjablonen

Hi Gusaafff, het is de bedoeling dat er maar 1 gebruikerssjabloon op een overlegpagina staat. Mocht een gebruiker iets doen waardoor ie een zb/brp/ws besluit te geven dan moet je het w-sjabloon bovenaan de pagina aanpassen. Ws is het 'hoogste' dus zodra er een ws staat kan je in principe niet meer terug naar een brp. Er kunnen dus ook niet 2 sjablonen tegelijk staan. Na het aanpassen van het sjabloon kun je in een nieuw kopje je toelichting geven. Ik hoop dat het zo duidelijk is. :) apoo overleg · (MOD) 11 nov 2015 10:11 (CET)

Oké, ik begrijp het. Groet,  Gustaafff  (contact) 11 nov 2015 10:14 (CET)

Werksjabloon op artikel

Hoi Gustaafff, je hebt nog een werksjabloon staan op het artikel Bijbel (christendom). Hier heb je voor het laatst op 16 oktober 2015 aan gewerkt, bijna een maand geleden dus. Zou je hier verder aan willen werken of het werksjabloon van het artikel afhalen. Bij voorbaat dank. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 15 nov 2015 18:09 (CET)

O, jee, glad vergeten! Mijn welgemeende excuus voor het ongemak! Ik wilde ermee verder gaan, maar er kwam weer van alles tussen... Ik zal het sjabloon verwijderen, maar in de toekomst ben ik nog van plan meer werk aan het artikel te verrichten. Wordt vervolgd, dus. Groeten,  Gustaafff  (contact) 16 nov 2015 09:30 (CET)
Bedankt voor de reactie. Ik kom soms ook niet toe aan artikelen en dan kun je beter maar even stoppen met het werken aan dat artikel. Veel succes verder! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 16 nov 2015 16:50 (CET)

Een paar tips

Hoi Gustaafff, de laatste tijd doe je onwijs veel op het gebied van vandalismebestrijding. Daarvoor mijn complimenten. Alleen heb ik nog twee tips voor je

 1. Let svp op het aantal cijfers in de gebruikersnaam. Als iemand vandalisme heeft gepleegd en de gebruikersnaam is niet toegestaan, kun je dat beter melden in op de blokverzoekpagina. Daar kun je ook de vandalistische feiten in meenemen en die nemen wij dan wel mee in de volgende gebruikersnaam (dus geen problemen met een dubbel account).
 2. Als je een pagina nomineert voor verwijdering laat dan svp de tekst staan. Al staat het vol gescheld, gepest, ect, gewoon laten staan. De kan dat iemand op die pagina uitkomt is heel erg klein en tevens werkt het voor moderatoren een stuk makkelijker.

Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd. Veel succes en erg bedankt voor alle hulp. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 17 nov 2015 13:21 (CET)

Hoi Mike, dank voor je tips. Normaliter let ik wel op of een naam teveel cijfers heeft, maar dat is me nu gewoon ontgaan. Stom! Om op je tweede punt terug te komen - ik heb daar toestemming voor gekregen, evenals de toestemming om {{brp}}'s uit te delen indien nodig. Zie een paar kopjes hier boven. Met hartelijke groet,  Gustaafff  (contact) 17 nov 2015 13:26 (CET)
A, daar was ik niet van op de hoogte. Dan heb ik niets gezegd. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 17 nov 2015 13:30 (CET)
Toch is het handiger als je het laat staan. Is voor jou ook meteen minder werk en voor de moderatoren werkt 't sneller. Ik vind het wel een logische opmerking van Gerard, aangezien je het super doet, maar hij is niet dagelijks bezig met vandalismebestrijding, zoals ik en Mike. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 17 nov 2015 13:34 (CET)
Oké. Groeten,  Gustaafff  (contact) 17 nov 2015 13:37 (CET)

Stop

Ik schreef iets goeds in de zandbak want als ik wou kliederen mocht ik het toch in de zandbak doen nou dus deed ik het en eigelijk was dat noet kliederen ik schreef wat over een ziekte bijv kanker is toch een ziekte nou die staat ik in Wikikids dus ging ik het in de zandbak uitproberen want ik ben toch ook nieuw en ik weet niet hoe het werkt en nee ik ben afgestudeerd ik ben 28 dus sorry ik moet gaan mijn dochter roept me stuur pleas wat terugFfgirl (overleg) 27 nov 2015 10:22 (CET)

Hoi Ffgirl, bedankt voor je uitvoerige reactie. Toen ik het stuk las, wist ik niet dat het over kanker ging. Voor mij was het een brei van woorden, waar ik geen hout van begreep. Het vervelende is dat er mensen op WikiKids komen, die de zandbak komen vernielen, met hele vervelende woorden. Ik dacht dat jij ook zo iemand was, maar ik heb me duidelijk vergist. Mijn excuses! Ik zal de waarschuwing doorstrepen. Hij geldt niet meer voor je. Nogmaals mijn excuses en ik wens je veel plezier op WikiKids! Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 27 nov 2015 10:30 (CET) u dacht toch dat ik kliederde nou ik hoorde iemand zeggen dat de gebruiker loty08 op mijn account is gegaan en heeft gekliederd dus kunt u daar iets aan doen?

Ik bedoel het niet gemeen maar ik heb een waarschuwing gekregen maar als ik het goed heb heb ik niks gedaan en er staat ook niet wat ik heb gedaan dus kunt u het me vertellen

Omdat ik vermoed dat jij en Loty één en dezelfde persoon zijn. Jullie lopen hier voortdurend op mijn OP berichten te dumpen, van ongeveer dezelfde strekking. Kun je bevestigen dat jij ook Loty bent (of dat Loty iemand is die je goed kent) en voortaan alleen op dit account verder gaat werken?  Gustaafff  (contact) 27 nov 2015 11:45 (CET)

Ik ken loty ze is mijn vriendin en ik heb haar gesproken en ze zij dat ze het niet meer zou doen Kunt u nu zeggen waarom ik die waarschuwing heb

Sorry voor het kliederen

Ik wil sorry zeggen voor het kliederen bij de pagina's En hopelijk kunt u me vergeven en ik doe het nooit meer en ik had heel veel berichten gekregen van u maar ik snap wat u bedoelt En voor de zekerheid ik ben 29 en ik heb 1 dochter

Natuurlijk kan ik je vergeven :). Aanvankelijk kan het zo leuk lijken om eens flink te kliederen op WikiKids, maar dan merk je dat het juist leuk is om serieus te gaan bijdragen! Dat is leuk en we verwelkomen je graag op WikiKids! Voor vragen kun je altijd bij me terecht, maar je kunt ze ook hier stellen. Ik hoop je gauw terug te zien met nieuwe artikelen en vele verbeteringen. Doe je dochter de vriendelijke groeten van me. Veel wikiplezier! Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 27 nov 2015 10:48 (CET)

Het is een heel goede infowebsite van u Gustaafff

Het is een goeie infowebsite ik vind dat echt ik heb nog wat tips voor u Gustaafff 1. Zet wat meer informatie in. Sorry ik had allen die tips voor u en hopelijk hoor ik u nog wel

Graag op je overlegpagina kijken.  Gustaafff  (contact) 27 nov 2015 10:52 (CET)


de aarde

hallo gustaafff ,


ik ben sanne .


en ik heb een vraag over de aarde

hoe is onze aarde onstaan

en de mensen hoe zijn die ontstaan

en de dinosaurussen hoe zijn die onstaan+ uitgestorven

dieren hoe zijn die onstaan


geef zo snel mogelijk een antwoord

                 vriendelijke groeten
               sanne sablon

Ondertekenen

Hi Gustaafff, vergeet je bij het verwelkomen van gebruikers niet te ondertekenen? Gr, :) apoo overleg · (MOD) 18 nov 2015 17:29 (CET)

Denk ik aan. Groeten,  Gustaafff  (contact) 18 nov 2015 17:31 (CET)
Nogmaals een reminder aan bovenstaand bericht. :) apoo overleg · (MOD) 25 nov 2015 11:50 (CET)
Waarom is het verplicht dan?  Gustaafff  (contact) 25 nov 2015 11:53 (CET)
Omdat het toch ook gewoon een bericht is wat je op iemands overlegpagina plaatst? Alle berichten op een overlegpagina moet je ondertekenen. :) apoo overleg · (MOD) 25 nov 2015 11:58 (CET)
Oké.  Gustaafff  (contact) 25 nov 2015 12:00 (CET)

Klaar ermee

Snap ik helemaal, maar wil je het wel even archiveren? Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 28 nov 2015 12:30 (CET)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd, het staat nu hier. Fijn weekend verder! Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 28 nov 2015 14:11 (CET)
Top, jij ook! Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 28 nov 2015 14:41 (CET)

Vragen aan Gustaafff

Gustaafff ik heb een vraag aan you

1. Hoezo heb je onze ( Ffgirl & Loty08 ) berichten van vorig week weg gehaald Ja waarom heb je het weggehaald XOXO ffgirl

De reden waarom is heel simpel: omdat ik er een beetje genoeg van had. Jij en je vriendin zijn hier gekomen, maar dragen allesbehalve goed bij aan WikiKids. Je laat je zien op allerlei overlegpagina's (waaronder de mijne) met een hoop, vaak nutteloze, tekst. Jullie schrijven over niet-bestaande ziektes, waarmee jullie WikiKids ontzettend beschadigen (hoe kunnen wij een encyclopedie bouwen met verkeerde informatie)? Volgens mij ben jij hier allesbehalve van zins om goed bij te dragen aan de encyclopedie. Goed, dan ben ik er gewoon klaar mee. Bij de volgende nutteloze bewerking op andermans overlegpagina, of een wijziging waarbij je verkeerde informatie geeft, betekent dat een blokverzoek. Alle berichten van jou op mijn Overlegpagina die niet over de encyclopedie gaan, zullen verwijderd worden. Berichten die zich uitsluitend focussen op de inhoud, zullen beantwoord worden. Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 30 nov 2015 11:17 (CET)

Wie zijn ffgirl en loty08 Framblij (overleg) 28 dec 2015 09:40 (CET)

Politieke Partijen-infobox

Dag Gustaafff, wat een prachtig sjabloon wil ik als eerste zeggen. Het is lichter en mooier dan het oude sjabloon. Daarnaast heb ik een vraag voor je. In mei 2016, mocht het kabinet het redden, zijn er nieuwe verkiezingen. Ik wil graag voor die tijd een beetje de artikelen over de Nederlandse politieke partijen opknappen. Zou je me misschien hiermee willen helpen? Mijn idee is dat scholen en kinderen de artikelen misschien kunnen gebruiken om een eigen "stem" te geven voor de verkiezingen en daarnaast wil ik nog de artikelen over het parlement, de verkiezingen zelf en de partijleiders opfrissen. Dus kort om, zou je hier zin in hebben? Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 5 dec 2015 15:10 (CET)

Sterker nog: ik popel. Wat me opvalt is dat er zoveel gekopieerd is van Wikipedia met betrekking tot infoboxen en sjablonen, aangaande de politiek. In de toekomst wil ik de eigen "identiteit" van Wikikids blijven toepassen op deze artikelen. Ik ga ook eens flink aan de slag om die artikelen op te knappen... oppoetsen, schaven, schrappen, knutselen, enzovoort. Met vriendelijke groet (en een fijne Sinterklaasavond verder),  Gustaafff  (contact) 5 dec 2015 16:15 (CET)
Wonderbar, op deze pagina kan je je aanmelden (zal meteen even hiervoor een kopje maken). Het komt waarschijnlijk dat er op dit soort gebieden veel gekopieerd is, omdat het in het verleden was toegestaan, dat probleem kunnen we dan meteen verhelpen. Leuk dat je meedoet! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 5 dec 2015 16:19 (CET)
Ik zal me aanmelden! Verder ben ik echt van mening dat Wikikids zijn eigen stijl moet hebben. Dit ziet er wel aardig uit zo. Goed weekend! Groeten,  Gustaafff  (contact) 5 dec 2015 16:21 (CET)

Werksjabloon

Dag Gustaafff, ik zie dat je nog bezig bent op het artikel Heilige Geest. Mijn vraag is of je hier nog verder meegaat. Het artikel hebt voor het laatst op 23 oktober bewerkt. Als je er niet meer verder meegaat, zou je dan het werksjabloon van het artikel willen afhalen. Bij voorbaat dank en veel succes. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 8 dec 2015 16:28 (CET)

Weggehaald!  Gustaafff  (contact) 9 dec 2015 10:05 (CET)

Vandalismebestrijding

Ondanks dat je geen moderator bent, ben je een onwijs goede hulp bij het vandalisme bestrijden! Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg

Hey Gustaafff! Ik wil je ongelofelijk bedanken voor je vandalismebestrijdingswerk van de afgelopen tijd! Ook net weer met dat Swaggergastje: Alles mooi teruggedraaid, een duidelijk blokverzoek, en ook nog eens netjes aangeven als iets verwijderd of verborgen moest worden! Daarom dit sterretje! Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 15 dec 2015 13:24 (CET)

Dat is ook zeker waar. Je werkt netjes, snel en exact. En dat is iets wat je zeker moet appreciëren. Kort om je verdiend het zeker. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 15 dec 2015 21:04 (CET)
Ik ben het hier zeer mee eens! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 16 dec 2015 06:57 (CET)
O, wat leuk! Fijn dat wat ik doe gewaardeerd wordt. Hartelijk bedankt voor het sterretje; ik zal hem zorgvuldig op mijn gebruikerspagina plakken! Met hartelijke groet,  Gustaafff  (contact) 16 dec 2015 11:16 (CET)
Mensen met genoeg ervaring als het aankomt op vandalismebestrijding bestaan; genoeg mensen die meehelpen met de vandalismebestrijding bestaan niet. Je bent een topper! Southparkfan 16 dec 2015 15:06 (CET)
Hier sluit ik me helemaal bij aan. Je bent echt een aanwinst voor WikiKids! Wouter15 overleg · (MOD). 16 dec 2015 19:54 (CET)
Dankjulliewel, echt leuk om te horen allemaal. Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 17 dec 2015 10:11 (CET)

Denkwijze

Hele gevaarlijke uitspraak dit! Er is natuurlijk absoluut geen reden om aan te nemen dat deze gebruiker een sokpop is. Sannedesterrenkenner plaatst een bericht in de Boomhut, ziet toevallig jouw gebruikersnaam en link naar je overlegpagina als laatste bericht en besluit haar vraag dan ook maar op jouw overlegpagina te stellen. Je bent zeer actief in de vandalismebestrijding en hebt een link naar je overlegpagina op ruim 200 pagina's staan. Je hebt al ervaren dat je hierdoor het mikpunt bent van kliederaars, maar mensen komen dus ook naar je toe met een hulpvraag! Eigenlijk vind ik het dus niet netjes dat je haar bericht klakkeloos verwijderd. Laat dit een wake-up call zijn en let er op dat je geen last krijgt van tunnelvisie, want dan kun je hele slordige fouten gaan maken en dat zou zonde zijn van al je goede werk. Groet en fijne feestdagen, :) apoo overleg · (MOD) 21 dec 2015 15:25 (CET)

Oké. Jij ook fijne feestdagen. Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 21 dec 2015 17:02 (CET)

Kerst en nieuwjaar


Brillantenavidadpdl.jpgFijne Feestdagen!


Hallo Gustaafff/Archief,

Ik wens je fijne kerstdagen en een gelukkig 2016!

Hartelijke kerstgroeten,

Wouter15 overleg · (MOD). 25 dec 2015 20:01 (CET)Hartelijk dank, hetzelfde!  Gustaafff  (contact) 28 dec 2015 10:55 (CET)

Fijne feestdagen!

2013 Fireworks on Eiffel Tower 49.jpg


Wat is er dit jaar weer ontzettend veel gebeurd op WikiKids. We haalden de 18.000 artikelen, terwijl we in 2014 de 15.000 artikelen haalden! Zitten we volgend jaar op 21.000? Ik hoop het. En ik hoop ook dat wij met z'n allen er voor kunnen zorgen, dat 2016 niet alleen op WikiKids, maar ook 'in real life' weer een prachtig jaar wordt!

Een gelukkig 2016!!

Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg


Een gelukkig 2016, Gustaaf! Bedankt voor al je werk op het gebied van religie en vandalismebestrijding. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 27 dec 2015 12:35 (CET)

Jij ook fijne feestdagen!  Gustaafff  (contact) 28 dec 2015 10:56 (CET)

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen,
Christmas collage.PNG

Iedereen bedankt voor al het harde werk wat hij of zij dit jaar hebt geleverd. Prachtige artikelen zijn er dit jaar weer geschreven, van het artikel Griekenland tot aan het artikel Tina Turner. Daarnaast is er veel gedaan op het gebied van vandalismebestrijding, onderhoud en opmaak. Ik hoop dat we dit jaar kunnen afsluiten met de hoop dat volgend jaar nog succesvoller zal zijn dat dit jaar.

Volgend jaar vindt in januari de WikiGeschiedenistest 2015 plaats, de Maand van de (exacte) wetenschap in februari en het project rond de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 zal het hele jaar door aanwezig zijn. Prettige feestdagen, een gelukkig nieuw jaar en ik hoop dat ik jouw ook weer in 2016 mag terug zien!

Mike1023

Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 27 dec 2015 16:29 (CET)
Fijne feestdagen!  Gustaafff  (contact) 28 dec 2015 10:56 (CET)

Jou ook

Beste Gustaafff, bedankt voor je mooie kaart. Jou ook een voorspoedig 2016 toegewenst! Groetjes, Paul --PaulD (overleg) 29 dec 2015 19:54 (CET)

Face-smile.svg  Gustaafff  (contact) 30 dec 2015 11:19 (CET)

Overleg: 2016

CheckUser

Dag Gustaafff, ik zag je bewerking op overleg gebruiker:Ik ben rida. Als een gebruiker opeens een geblokkeerde gebruiker kent of zijn of haar account terug wil tijdens de blokkade-tijd, dan is dit natuurlijk verboden. Dit heet blokontduiking. Het best kun je dan meteen een CheckUser-aanvraag sturen naar gebruiker:Wouter15. Nu je heb je het zelf opgelost, maar de gebruiker kan gewoon door gaan. Het is inderdaad een snelle reactie, maar niet één met een langhoudend resultaat. De gebruiker kan gewoon weer bijdragen. Ik snap heus wel dat je het liefste dat soort dingen meteen wil afhandelen, maar soms is een weg die iets langer duurt een betere oplossing. Natuurlijk mag je een gebruiker wel hierop aanspreken, maar stuur dan ook een CheckUser-verzoek svp. Met vriendelijke groeten, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 7 jan 2016 15:04 (CET)

Je hebt gelijk en ik zal er in het vervolg aan denken.  Gustaafff  (contact) 7 jan 2016 19:04 (CET) P.S.: Doorgaan kan die sowieso, gezien het feit dat er toen nog geen checkuser online was.

Nieuw portaal

Beste Gustaafff, ik heb even een vraagje. Lijkt het jou een goed plan om een portaal voor de Grieks-Romeinse mythologie te maken. Ik had het plan, maar ben net nieuw en leek het beter om het even te checken. Wat zou jij er van vinden, en als het jou een goed idee lijkt, zou je dan willen helpen? Bedankt. Groejes, Wiki7 (overleg) 9 jan 2016 09:24 (CET)

Hallo Wiki7, allereerst natuurlijk welkom op WikiKids. Als ik jou was zou ik dit leuke idee wat breder uitdragen, door bijvoorbeeld een oproep te plaatsen in de Boomhut. Voorafgaand moet je twee dingen goed bedenken: A: zijn er genoeg artikelen te schrijven over dit onderwerp (het moet natuurlijk geen mager portaal worden). B: Is er genoeg expertise om hiermee aan de slag te gaan. Ik zou het geen probleem vinden om de vormgeving op te maken van het portaal. Kijk dan wel of je van de rest groen licht krijgt door een voorstel neer te pennen in de al genoemde Boomhut. Veel plezier en succes! Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 9 jan 2016 10:10 (CET)
Hallo Gustaafff, ik heb een verzoek in de Boomhut geplaatst. Groet, Wiki7 (overleg) 9 jan 2016 10:21 (CET)
Oké, dan zal er op korte termijn wel iemand reageren. Fijn weekend verder!  Gustaafff  (contact) 9 jan 2016 10:24 (CET)
Hetzelfde! Wiki7 (overleg) 9 jan 2016 10:27 (CET)

Werk aan infoboxen

Flores GFDL99.jpg

Ik ben er pas kort, maar zie nu al dat je keihard werkt aan de infoboxen. Daarvoor deze bloemenbos! --Wiki7 (overleg) 9 jan 2016 11:08 (CET)

Dankjewel Face-grin.svg. Hartelijk dank, hoor!  Gustaafff  (contact) 9 jan 2016 11:10 (CET)

Sokpop

Ik zag dat je op WikiKids:Blokverzoek aangaf dat Kyanpestkop een sokpop is van IKBENRIDA. Ik heb zelf het vermoeden dat we hier niet met 1 persoon te maken hebben maar het meerdere personen zijn die het blijkbaar niks beters te doen hebben dan hier de boel onder te kliederen. Ik heb namelijk een CU uitgevoerd en toen ik zag hoeveel mensen bij dit IP adres horen denk ik dat we hier met een vervelende schoolklas te maken hebben. Wouter15 overleg · (MOD). 12 jan 2016 18:38 (CET)

Ah, ik snap het. Als je ook naar de tijdstippen kijkt zie je dat het gros van de bewerkingen rond 10/12 uur wordt gedaan. Blijkbaar hebben ze dan pauze en is er geen toezicht(?).  Gustaafff  (contact) 13 jan 2016 11:21 (CET)

Blokverzoek

DoNotFeedTroll.svg

Ik ga op 1 april 2016 een blokverzoek indienen voor 1 jaar omdat je dan kwetsende grappen maakt, groetjes hooieter ps: ik eet dus geen hooi - Deze reactie werd toegevoegd door Hooieter (overleg | bijdragen)

Be my guest. Misschien nemen ze je wel serieus.  Gustaafff  (contact) 15 jan 2016 16:35 (CET)
@Gustaafff: Het is misschien handiger om een bericht zoals hierboven te negeren, omdat je zulke gebruikers anders juist uitlokt, want dan krijg jij weer alle vandalisten hier en dat wil je liever niet denk ik. Ik hoop dat je me begrijpt. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 15 jan 2016 16:44 (CET)
Dank voor de tip en je hebt zeker gelijk. Maar het is ook zo onbeleefd om niet te reageren.  Gustaafff  (contact) 15 jan 2016 16:47 (CET)
Er is een bekend spreekwoord: "Don't feed the troll's" vrij vertaald in het Nederlands: "niet reageren op vandalen." Dat is namelijk hun doel, jou uitlokken. Als je niet reageert is de lol er snel van af. :) apoo overleg · (MOD) 15 jan 2016 16:52 (CET)

Mail

Face-smile.svg Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 16 jan 2016 14:35 (CET)

Gezien, groet en fijn weekend!  Gustaafff  (contact) 16 jan 2016 17:56 (CET)

(geen onderwerp)

Gustaaff, ik wil je bedanken voor enkele bijdragen maar wil je nu alstublieft ophouden met het wijzigen van dingen op deze pagina!!- Deze reactie werd toegevoegd door ElineHU (overleg | bijdragen)

Geen dank. Naar ik meen is dit nog steeds een vrij bewerkbaar platform. En ook al is dit een Pabo-artikel, ik kan me niet herinneren dat er voor "niet-paboleden" een bewerkingsverbod op rust. Tenzij één van de moderatoren me terugfluit blijf ik gewoon elk artikel bewerken dat verbetering nodig heeft. Groeten,  Gustaafff  (contact) 19 jan 2016 16:30 (CET)
Dat is er wel. De pabo'ers maken artikelen voor een beoordeling. Als jij er aan gaat werken neem ik aan dat de artikel dan niet goed kan worden beoordeeld. Overigens kun je er toch wel even vanaf blijven. De beoordeling is eind deze maand en voor die drie weken... Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 19 jan 2016 16:35 (CET)
Kun je me dan een alinea aanwijzen waar dat staat? Want dat heb ik gemist.  Gustaafff  (contact) 19 jan 2016 16:35 (CET)
Ik zou zeggen lees het sjabloon wat op de pabo-artikelen staat. Na overleg met Gerard is besloten dat we het op die manier oplossen. Ook hadden we in 2014 een discussie over deze artikelen, aangezien ik ook zo'n artikel had bewerkt, een er een kleine ruzie uitbrak. Deze discussie kan ik nazoeken, maar dat kan ik helaas pas vrijdag voor je regelen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 19 jan 2016 16:44 (CET)
In het sjabloon staat dat het artikel moet blijven staan tot de beoordeling eind januari. Ik neem aan dat dat betekent dat het artikel niet verwijderd mag worden. Ik verstond er niet onder dat niet-paboleden het artikel niet mogen aanpassen. Sinds kort zie ik deze sjablonen pas, langer bestonden ze niet - ik heb meer van deze pabo-artikelen bewerkt en werd nimmer bericht over dit "verbod". Nu dan weet ik dat ook weer. Ik wil zeker geen (kleine) ruzie (die bij jou is uitgebroken), dus laat ik er maar vanaf blijven. Groet,  Gustaafff  (contact) 19 jan 2016 16:59 (CET)
Verzet in de Tweede Wereldoorlog had een verkeerde (want te algemene) titel, dat heeft Gustaaf m.i. zeer terecht aangepast. Ik zal er verder vanaf nu ook af blijven totdat de Pabo-studenten dit kennelijk in het kader van hun opdracht hebben afgemaakt, maar ik vind al deze ophef wel een beetje flauw moet ik zeggen. De Wikischim (overleg) 19 jan 2016 17:25 (CET)
Overigens, maar dat is mijn persoonlijke mening, is het in het algemeen wel zo netjes om even van een artikel af te blijven als je ziet dat er druk aan gewerkt wordt. Niets is zo vervelend als dat je hele stukken tekst aan het typen bent en iemand snel tussendoor even een enter of een spatie weghaald. Wacht dan gewoon even totdat je ziet dat er niet meer actief aan wordt gewerkt en doe dan je opmaak pas. :) apoo overleg · (MOD) 19 jan 2016 17:33 (CET)

Dag Gustaaff, heel begrijpelijk dat je wilde helpen. Is ook des wiki's. Ik had nog even duidelijker moeten communiceren dat deze studenten artikelen schrijven in het kader van een toets voor de Pabo. Die is deze week en volgende week. Daarna kun je (liefst nog even in overleg met de schrijvers >> op overlegpagina aangeven wat je wilt bewerken en dat dan doen) de artikelen verbeteren waar nodig. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 19 jan 2016 18:52 (CET)

Oké. Als je wilt kan ik ook bepaalde bewerkingen terugdraaien die ik gedaan heb op artikelen van de Pabo-ers. Daar begin ik dan morgen aan. In het vervolg zal ik verder uiteraard geen wijzigingen verrichten op deze pagina's. Groeten,  Gustaafff  (contact) 19 jan 2016 19:13 (CET)

Vragen

Hallo Gustaafff ik ben nieuw hier en hoe kan je zelf een onderwerp typen ik wil een stuk typen over Ashley Benson maar hoe doe ik dat?

Met Vriendelijke Groet

           Sniesnasnappie Sniesnasnappie (overleg) 13 feb 2016 10:18 (CET)
Welkom op Wikikids en leuk dat je er bent! Als ik het goed begrijp vraag je hoe je een artikel aanmaakt over Ashley Benson.
 • Ga naar Zoekwoord -> toets Ashley Benson -> zoeken
 • Als het artikel niet bestaat ga je naar de rode, eerste regel met: De pagina Ashley Benson aanmaken op deze wiki.
 • Klik -> typ je artikel -> klik op opslaan
 • Kijk of je het artikel van voldoende kwaliteit acht.
Voor meer informatie over het schrijven van artikelen, zie het welkomstsjabloon.
Veel succes, tot schrijfs en fijn weekend!
Groet,  Gustaafff  (contact) 13 feb 2016 10:23 (CET)

Noodaccount

Iemand beweert dat dit jouw noodaccount is, maar daar twijfel ik aan o.a. omdat er geen interpunctie in de tekst wordt gebruikt. Als dit jouw daadwerkelijke noodaccount is, zou je dat dan even willen bevestigen? Groetjes, Southparkfan 21 feb 2016 23:30 (CET)

Nee, dat is niet mijn noodaccount. Dat is het account van een één of andere grappenmaker. Groet,  Gustaafff  (contact) 22 feb 2016 10:36 (CET)
Is geblokkeerd en kan een nieuw account aanmaken. Bedankt voor de snelle reactie. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 22 feb 2016 12:14 (CET)
Pfoe... jij (zeer) hartelijk dank voor de snelle blokkade. Het is namelijk erg vervelend als iemand met jouw "naam" allemaal vandalistische bewerkingen gaat uitvoeren. Dan heb ik dadelijk een sokpopcheck aan m'n broek.  Gustaafff  (contact) 22 feb 2016 13:51 (CET)
Het voordeel is wel dat ik er dan zo achter kan komen of de sokpop bij jou hoort of niet. Wouter15 overleg · (MOD). 22 feb 2016 18:39 (CET)
Klopt, maar dan word je naam weer in dat verband genoemd, hé...  Gustaafff  (contact) 23 feb 2016 10:44 (CET)

(geen onderwerp)

Ik dacht dat niet vermeld mocht worden. In dat geval zal ik het terugplaatsen

Bronnen mogen natuurlijk altijd vermeld woorden, net zoals bij Wikipedia. Verschillende bronnen gebruiken is juist goed.  Gustaafff  (contact) 24 feb 2016 15:06 (CET)

Kleine suggestie

Ondanks ik deze stelling ook toevallig vindt, wil ik je erop attenderen dat je beter eerst een CheckUser kunt laten uitvoeren door Wouter, aangezien er geen bewijs voor is. Stond er nou in het logboek voor nieuwe gebruikers dat die gebruiker door Koala is aangemaakt, dan vindt ik het kunnen, maar daar staat niks hierover. Met bewijs is er namelijk meer draagvlak en Wouter heeft meestal binnen een dag een antwoord voor je. Ik snap echt dat het niet leuk voor je is, dat er nu nepaccounts met jouw naam worden aangemaakt, toch moet je helder blijven en dit proberen op te lossen via officiële weg (dus via CheckUsers). Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 27 feb 2016 11:52 (CET)

Ai... helemaal vergeten. Ik had het me wel voorgenomen, maar het is me weer helemaal ontschoten. Ik had het ook al aangegeven op Koala's OP. Hartelijk dank dat jij het voor me deed! Geef de volgende keer maar gewoon aan als ik het weer vergeten ben en dan los ik het verder op... neemt je weer werk uit handen. Jij een fijne dag verder!  Gustaafff  (contact) 29 feb 2016 09:51 (CET)

zo jammer, Gustaaf

Ik krijg de indruk dat jij je laat meeslepen door 'belangrijkheid', je laat je opstoken en stookt op; weet wanneer je moet stoppen in het hele leven pakken mensen je daar keihard op terug. Er is een pagina' -do's and don't- die heb jij niet gelezen. Modereren moet je kunnen, daar is veel liefde voor nodig. Die liefde moet je natuurlijk zélf ook ontvangen. Ik vind wikikids veel leuker dan wikipedia, toch heeft de ontwikkelaar van het platform 'mensen' over het hoofd gezien. Die is een beetje de basis van veel ruzie. Omgaan met mensen moet je kunnen en omgaan met een platform als 'wiki', daar wordt veel verwacht van omgangsvormen tussen mensen en besteed weinig aandacht aan gebruikersgemak. Ik hoop dat het verder goed (zal)gaat met je, mooi mensKlijs (overleg) 3 mrt 2016 12:49 (CET)

Nee Klijs, nu ga je de rollen omdraaien. Gusstaafff spreekt jou ergens terecht op aan, maar jij wil je fouten maar niet inzien. Bovenstaand bericht slaat dan ook compleet nergens op. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 3 mrt 2016 12:51 (CET)
Ik ga geen rollen omdraaien, dat doen we samen. Weet u, de ruzie is nu zo groot, ik verroer geen vin meer op wiki, want die hele cultuur is zo rot als whatsapp. U blaast zonder 'ondersteuning' waar ik per direkt om vroeg. Dit is waar je collega ook overklaagt, die vinger altijd weer. Werken doe je samen, niet in je uppie, daar toont wikikids haar ware aard. Lees de overlegpagina's maar van diverse 'moderatoren'. De 'schijnmoderator' heeft niks op de eigenpagina gezet. De échten wel. Het is een klotetijd waar in we leven, maar hou je frustraties bij je, en lees voor je blaast Klijs (overleg) 3 mrt 2016 13:02 (CET)
In je enigszins onsamenhangende betoog beticht je mij van stoken, maar jij zelf loopt constant te stoken. Jij bent de sfeer hier aan 't verzieken met het zeuren over niets en het voortdurend onbeschoft wangedrag tegenover medegebruikers. Ga nou eens een keer wat nuttigs doen aan de kinderencyclopedie en blijf van de overlegpagina's af als je toch niets zinvols te melden hebt. Verder sta ik voor 100% achter het bericht van Stef1999.  Gustaafff  (contact) 3 mrt 2016 13:14 (CET)

Even wat zeggen

Beste Gustaafff,

Ik heb Guustaafff1 ondekt maar hij is onactief Waarom heeft hij dan een account gemaakt als hij toch niks doet? Kunt u er iets aan doen?

Met vriendelijke groet, Konijn🐰

Omdat ik graag een tweede account wilde voor de zekerheid. Of ik er iets aan kan doen: nee. Groet,  Gustaafff  (contact) 11 mrt 2016 15:28 (CET)


Scholenlijst

Ja, het is inderdaad een beetje een onduidelijk project, maar alle basisscholen mogen (in tegenstelling tot Wikipedia) een artikel op WikiKids in de WikiKids-naamruimte hebben. Scholen mogen hierop iets vertellen over hun zelf en zeggen wat de school komt doen op WikiKids. Zie het als een soort van gebruikerspagina, maar dan voor een school. Hoewel ik niet weet of deze artikelen door een leraar zijn aangemaakt, of door een enthousiaste leerling, verplaatsen we dit vaak voor de zekerheid naar de WikiKids-naamruimte. Ik dacht ik leg maar even uit waarom de artikelen zijn teruggeplaatst en hoop het zo duidelijk te hebben uitgelegd. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 15 mrt 2016 19:01 (CET)

OBS de Flierfluiter was aangemaakt door een vandaal, vandaar dat ik een beetje raar opkeek :).  Gustaafff  (contact) 17 mrt 2016 08:36 (CET)

(geen onderwerp)

Jo Gustaafff, cool account. Hoe kun jij die plaatjes neerzetten?

Groeten Roguibalo:-) :-) :-) :-) :-) - Deze reactie werd toegevoegd door Roguibalo (overleg | bijdragen)

Wat minder "cool" is, is dat jij gewoon maar loopt te kliederen. - Deze reactie werd toegevoegd door Wiki7 (overleg | bijdragen)
Eens.  Gustaafff  (contact) 7 apr 2016 15:45 (CEST)

Gebruiker:Gustaafff/Kop

Ik ben zo vrij geweest Gebruiker:Gustaafff/Kop even wat te veranderen, zodat het "nieuw bericht blokje" in het midden staat. Indien dit ongewenst is, mag je het gewoon terugdraaien. Mvg, Grab hand animation.gifWiki7 overleg 13 apr 2016 11:43 (CEST)

Zoals altijd ben je (weer) niet te beroerd om een ander te helpen :-). Dankjewel, Wiki7. Ik zat hier juist enorm mee te klungelen ;-). Groeten,  Gustaafff  (contact) 13 apr 2016 13:44 (CEST)
Graag gedaan hoor! Prettige dag verder! Mvg, Grab hand animation.gifWiki7 overleg 13 apr 2016 17:18 (CEST)
Hetzelfde!  Gustaafff  (contact) 14 apr 2016 10:59 (CEST)

(geen onderwerp)

Beste Gustaa Ik wordt de hele tijd bescholden door Roguibalo. Ik vindt dit gewoon niet meer leuk. Het enige wat hij kan doen is ':-) ' tikken en schelden. Kun jij hier iets aan doen?

Groeten Police21

Hallo Police21, beetje kinderachtig zeg, tjonge jonge. Toen jij je aanmeldde was hij geblokkeerd. Nu nog steeds. Oftewel: hij kan je niet uitschelden! Grab hand animation.gifWiki7 overleg 14 apr 2016 11:45 (CEST)

En hoe doet hij dat dan?

hij schold mij toch uit!

Zijn laatste bewerking was voor dat jouw account bestond. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 14 apr 2016 14:01 (CEST)

Artikel van de week

Graag reactie Klik! Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? 5 mei 2016 23:08 (CEST)

Prima, collega!  Gustaafff  (contact) 6 mei 2016 09:59 (CEST)

Pinksteren

Vandaag is het weer Pinksteren en dus ook zondag!

Fire.JPG
En daarom geef ik je vuur dat geen pijn doet.
Geniet van je zondag en Pinksteren.
En natuurlijk ook van het vuur, zet hem maar ergens neer een veel succes. Groetjes, Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? Face-wink.svg
Nogmaals groeten, Flag of New Holland.svg Bobby John overleg?

Communicatiester

Ik kan heel prettig met je samenwerken en je communiceert heel goed!

Hallo Gustaafff, ik kan altijd erg prettig met je samenwerken. In communicatie ben jij erg goed. Als ik de eis voor deze ster lees ("Deze ster krijgen de mensen die heel goed kunnen communiceren met elkaar en goed kunnen samenwerken.") weet ik dat jij deze ster sowieso verdient! Dus bij deze, de Communicatiester! Met vriendelijke groet, Grab hand animation.gifWiki7 overleg 15 mei 2016 11:01 (CEST)

Van harte gefeliciteerd Gustaafff! Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? 15 mei 2016 11:14 (CEST)
Dankje!  Gustaafff  (contact) 16 mei 2016 18:01 (CEST)
Je hebt 'm verdiend! Face-wink.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 16 mei 2016 18:19 (CEST)
Gefeliciteerd! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 16 mei 2016 18:35 (CEST)
Dankjulliewel!  Gustaafff  (contact) 17 mei 2016 13:18 (CEST)

(geen onderwerp)

Beste Gustaafff,

Het spijt me dat ik een paar onnozele bewerkingen heb uitgevoerd. Het was inderdaad eerst een beetje om te kliederen. Ik heb alles weer terug veranderd (als het goed is) en zal niet meer iets veranderen naar iets wat niet waar is.

Nogmaals mijn excuses,

Met vriendelijke groet,

Rogarre

Rogarre (overleg) 3 jun 2016 08:37 (CEST)

Geen probleem, ik zie je bijdragen met belangstelling tegemoet. Maar doe dit niet weer.  Gustaafff  (contact) 3 jun 2016 10:24 (CEST)

Zomer

The Sun.jpg
Fijne zomervakantie en
ik wens je een mooie
zomer natuurlijk!
Groeten - Flag of New Holland.svg Bobby John overleg?


Goed aangepakt!

Ik moest even zeggen dat je dit erg professioneel hebt aangepakt. Mijn complimenten, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 28 jul 2016 21:53 (CEST)

Dankjewel!  Gustaafff  (contact) 29 jul 2016 09:39 (CEST)
Geen dank, dat mag echt weleens gezegd worden. Gebruikers zoals jij zijn voor onschatbare waarde voor een wiki, zeker voor WikiKids. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 29 jul 2016 20:27 (CEST)
Dankjewel, en het gevoel is wederzijds. Ik bewonder je talent voor organisatie. Je bent iemand die de meest ingewikkelde projecten op poten weet te zetten en - als één van de meest actieve moderatoren op WikiKids - moeiteloos moderatortaken uitvoert. En dat terwijl je ook nog school, (huis)werk, en een sociaal leven hebt. Hopelijk kunnen we nog veel en lang samenwerken! Groet,  Gustaafff  (contact) 30 jul 2016 10:43 (CEST)

Misschien bedoel je?

Dag, ik zag daarnet dit en zag ook een kopje met de minister-presidenten. Het navigatiesjabloon voor die minister-presidenten is hier te vinden. Overigens een leuk idee. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 4 aug 2016 10:38 (CEST)

Hoi, Ah, daar was 'ie ;-). Dank voor je oplettende blik.  Gustaafff  (contact) 4 aug 2016 15:41 (CEST)

Amerikaanse presidentsverkiezingen

Ik ben erg blij dat je een artikel hebt aangemaakt over de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016. Het is een erg belangrijk onderwerp, wat al zowat het gehele jaar in het nieuws is. Kinderen zullen hier vast vragen over hebben. Heb je zelf een voorkeur voor kandidaat? Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 16 aug 2016 11:33 (CEST)

Erg goed dat dit artikel wordt aangemaakt. Wel vind ik dat Trump niet heel neutraal wordt beschreven (wat ook heel moeilijk is). Of komt er nog een kopje met de kritiek op Clinton? Verder ziet het er goed uit! Face-smile.svg Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 16 aug 2016 11:52 (CEST)
Hoi, dankjulliewel. Ik vond het ook een erg belangrijk artikel en heb de opzet van de verkiezingen in 2008 (artikel) gehanteerd. Laat ik het zo zeggen: een excentrieke zakenman zijn die geneigd is zijn tegenstanders de grond in te trappen is wat anders dan wereld- en regeringsleider zijn met de beschikking over nucleaire kernwapens en het grootste leger ever. In die zin vertrouw ik Clinton (en dat is strikt mijn mening) het ambt meer toe dan Donald Trump (al sta ik niet achter de D66-koers van Clintons partij). En nu ik het zo teruglees vind ik ook dat het niet bepaald neutraal geschreven is; vond ik een beetje lastig, gezien de negatieve kanten aan Trumps campagne. Zou één van jullie wellicht kunnen helpen?  Gustaafff  (contact) 16 aug 2016 12:10 (CEST)
Ik sta aan de kant Hillary, maar ik ben dan ook wat linkser dan de meeste Amerikanen. Ik vind Trump meer een personage voor Little Britain (of iets dergelijks). Je kan ook een kopje over de kritiek op Clinton schrijven, zoals Vvik zei. Veel Amerikanen vertrouwen haar niet (Irak, haar e-mails, etc.). Daar kun je op inspelen. Ik zal het vanavond even nalezen in het artikel en misschien iets toevoegen. Hulp is onder weg. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 16 aug 2016 12:15 (CEST)
Face-smile.svg Ja, Little Brittain. Dank voor je hulp en tip.  Gustaafff  (contact) 16 aug 2016 12:18 (CEST) P.S.: Het is overigens zeker geen karakter voor The West Wing.  Gustaafff  (contact) 16 aug 2016 12:20 (CEST)
Ik denk dat door het toevoegen van het kopje het kritiek-probleem is opgelost. Je artikel ziet er goed uit en nu afwachten wat de verkiezingen meebrengen. Ik heb er eigenlijk niets aan toe te voegen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 16 aug 2016 22:55 (CEST)
Oké, ik ben overigens razendbenieuwd naar de uitslag.  Gustaafff  (contact) 17 aug 2016 10:46 (CEST)
So am I. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 17 aug 2016 11:22 (CEST)
Al Trump het wordt: maak je borst maar nat...  Gustaafff  (contact) 17 aug 2016 11:36 (CEST)
Ach ja, weet je, ik ben geen fan van Trump, maar volgens mij is de macht van de president van de USA veel kleiner dan mensen denken. Obama had heel veel dingen willen hervormen (vaak ook gelukt), maar de parlementen hebben heel veel geblokkeerd. Ik denk dat Trump als president een hoop gedonder gaat opleveren, maar dat de echte gevolgen tamelijk klein blijven. Maar ik heb me er niet heel erg in verdiept, dus ik ben wel een beetje voorzichtig met uitspraken hierover. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 17 aug 2016 12:13 (CEST)
Wel, in het Huis van Afgevaardigden of in het Senaat hebben de Republikeinen een meerderheid. Voor Trump is het gemakkelijk om zijn wetsvoorstellen door het parlement te loodsen. En binnen de perken van de wet is hij ook nog opperbevelhebber van de Amerikaanse troepen. Ik denk dat de arbeidersklasse het heel moeilijk gaat krijgen onder Trump...  Gustaafff  (contact) 17 aug 2016 12:19 (CEST)
Ik kan me heel goed voorstellen dat een groot deel van de Republikeinen tegen Trumps voorstellen stemt. Maar goed, hier houdt mijn kennis van de Amerikaanse politiek op, dus je kan heel goed gelijk hebben. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 17 aug 2016 12:32 (CEST)
Wel, de Republikeinse Partij is bijzonder verdeeld, dus of Trump veel kan uitrichten is inderdaad maar de vraag.  Gustaafff  (contact) 17 aug 2016 12:34 (CEST)

Wat een verbetering!

Het is goed is dat we eens buiten Europa gaan kijken of we artikelen over landen kunnen uitbreiden, zeker als een land als Syrië zo in het nieuws is. Mijn complimenten, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 22 aug 2016 12:46 (CEST)

Dankjewel, Mike. Omdat Syrië veelvuldig in het nieuws is (oorlog + vluchtelingencrisis) heb ik deze even aangepast.  Gustaafff  (contact) 23 aug 2016 10:12 (CEST)

Kan iemand me helpen - Deze reactie werd toegevoegd door Siyarboy11 (overleg | bijdragen)

Fan

Hallo gustaaf ik ben een grote fan van uw werk hopelijk word ik later net zoals jijKoala🐨 16 nov 2016 10:40 (CET)

Fijne Kerst & Een Gelukkig Nieuwjaar!

Santa Claus BMW 01.jpg
Fijne Kerst & Een gelukkig 2017!
Het is al bijna 2017!!! Dit jaar registreerde ik mij op WikiKids, en ik werd eind dit jaar tot moderator benoemd! Met een (klein) team gebruikers hebben we flink wat artikelen geschreven!
Volgend jaar zijn de verkiezingen weer (spannend...) en gebeurt er natuurlijk nog veel meer (zoals ieder jaar Face-smile.svg)
Even over het ozo mooie WikiKids: dit jaar begon het team van actieve gebruikers klein , maar inmiddels is het al beter. WikiKids is qua edits per dag zeker niet op zijn hoogtepunt, maar we moeten ook niet depressief worden! Laten we volgend jaar weer gaan knallen hier!!
Maak er een leuk nieuwjaar van, koop geen illegaal vuurwerk en wees aardig voor de medemens.

Grab hand animation.gifWiki7 overleg 18 dec 2016 14:37 (CET)

oorspronkelijk ontwerp door Vviktorie!!


Vrolijk kerstfeestChristmas tree (detail) (11392553123).jpg


Prettige Feestdagen!


Hallo Gustaafff/Archief,

2016 was een jaar met pech en geluk. Aanslagen; Brussel, Nice, Orlando, München, Normandië, Turkije enzovoort. De Brexit, het vertrek van David Cameron, Matteo Renzi. Bijzondere, prachtige mensen zijn overleden o.a. Prince of de Nederlandse voetballer; Johan Cruijff. Donald Trump is onverwacht president geworden. Maar ook is er veel positief gebeurd. IS is bijna verdreven uit Syrië en Irak. Nederland heeft goed veel medailles verdient bij de Olympische Zomerspelen 2016. België heeft de halve finale bereikt bij het EK 2016. De Nederlandse handbalsters hebben de finale bereikt bij het WK handbal. Vrede tussen FARC en Colombia. Enzovoort, maar natuurlijk wens ik jou ook iets positief:
Ik wens je hele fijne kerstdagen en een heel goed en gezond 2016!

Hartelijke kerstgroeten, Animated-Flag-Netherlands.gif Aspiringshortlot overleg? 18 dec 2016 15:33 (CET)Hallo!

Welkom terug! Leuk dat je er weer bent. :) apoo overleg · (MOD) 10 feb 2017 19:03 (CET)

Helemaal mee eens. It's a pleasure. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 10 feb 2017 20:40 (CET)
Dankjulliewel!

stoppen

ik zal zeker stoppen

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:Gustaafff/Archief&oldid=583522"