Gebruiker:Dorus.Smit

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
  • WikiLeeftijd VI
  • Bewerkingen II
  • Gebruikerspagina
  • Bevestigde gebruiker

De geschiedenis van de Turkse migratie

De migratie van de Turken naar Nederland kwam in de tweede helft van de 20e eeuw op gang.

Een omvangrijke immigratiegold vond na de Tweede Wereldoorlog plaats, met de komst van mensen uit Suriname, Indonesië en de Antillen. In de jaren '60 en '70 kwamen de zogenaamde gastarbeiders of buitenlandse werknemers. Aanvankelijk waren dit vooral mediterrane Europeanen, later vooral Marokkanen en Turken. Oorspronkelijk werden zij aangetrokken om tijdelijk ongeschoolde banen te vervullen (waarvoor veel te weinig Nederlanders te vinden waren), maar later kreeg hun vestiging met de komst van echtgenoten en kinderen steeds meer een permanent karakter.

Vele duizenden jongen mannen werden geworven voor werk in Nederlandse bedrijven. Veel Turkse en Marokkaanse gastarbeiders besloten te blijven, omdat de perspectieven in hun landen van herkomst veel minder gunstig bleven. Tegenwoordig wonen er ongeveer 378.000 Turken in Nederland.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:Dorus.Smit&oldid=528858"