Help mee! Maak een account of meld je aan.
Je hebt nog tot 29 maart om je inzending voor de SuperSchrijfwedstrijd af te maken!

Fuji

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Farm-Fresh bullet go.png Zoek je het voormalige district Fuji? Klik dan hier.
Fujisan, heilige plaats en bron van artistieke inspiratie

Lake Kawaguchiko Sakura Mount Fuji 3.JPG

Land Vlag van Japan Japan
Plaats
Regio Azië en de Grote Oceaan
Eigenschappen
Werelderfgoed sinds 2013
Status Niet-bedreigd
Type Cultuur
Meer informatie www.unesco.org
Werelderfgoedlijst van UNESCO

De Fuji (富士山) is de hoogste berg van Japan. De berg is eigenlijk een vulkaan en is 3776 meter hoog. De vulkaan ligt op het eiland Honshu, 112 ten westen van de hoofdstad Tokio. Bij helder weer kun je zelfs de Fuji vanuit Tokio zien! De Fuji is een van de bekendste symbolen van Japan.

De Fuji slaapt al geruime tijd. In 1709 was namelijk de laatste uitbarsting. Hiervoor zijn 20 uitbarstingen waargenomen, waarvan de eerste in 781 was. De top is te voet bereikbaar, maar de Fuji mag alleen in juli en augustus worden beklommen. Veel Japanners maken een bedevaartstocht naar de berg. Ook plannen veel toeristen de beklimming zo dat je de zonsopgang kunnen zien vanaf de berg. De berg is heilig en speelt een belangrijke rol in de Japanse cultuur.

Rondom de Fuji liggen vijf meren, waarvan het Kawaguchimeer de berg weerspiegelt, en verschillende grotten. Sinds 2013 staat de Fuji op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Galerij

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Fuji&oldid=533612"