Freek Jansen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Freek Jansen
FrederikJansenFVDHeijmans (cropped).jpg
Naam voluit Frederik Jansen
Geboren 1992
Geboren te Oldebroek
Overleden
Overleden te
Gehuwd met
Relatie met
Partij Forum voor Democratie
Religie
Stroming
Functie
Aantreden
Aftreden
Voorganger
Opvolger
Functie(s)
Lid Tweede Kamer (2021-heden)
Portaal Portal.svg Politiek

Frederik (Freek) Jansen (Oldebroek, 1992) is een Nederlands politicus namens Forum voor Democratie. Jansen is sinds 2021 lid van de Tweede Kamer en daarnaast nog voorzitter van de jongerenorganisatie van het FvD.

Jansen heeft politicologie gestudeerd en is gespecialiseerd in webdevelopment, design en sociale media. Tijdens de oprichting in 2016 raakte hij bij Forum voor Democratie betrokken. Sinds 2017 werkte hij voor de Tweede Kamerfractie van het FvD. In november 2020 raakte Jansen in opspraak. Hij zou antisemitische berichten in een groepsapp van de jongerenorganisatie hebben verstuurd. Deze berichten lekten uit. Baudet weigerde echter Jansen zijn functie als voorzitter te ontnemen, waarna veel prominente leden uit Forum voor Democratie stapten. Jansen stond als zevende op de kieslijst van Forum voor Democratie en werd verkozen tot Kamerlid.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Freek_Jansen&oldid=713559"