Frank Wormuth

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Frank Wormuth
Nog geen afbeelding
beschikbaar
Persoonlijke informatie
Naam voluit
Bijnaam
Nationaliteit Duitsland Bondsrepubliek Duitsland
Geboren 13 september 1960
Geboren in West Berlijn
Woonplaats
Overleden
Overleden in
Lengte
Gewicht
Been
Clubinformatie
Huidige club Nederland Heracles Almelo
Rugnummer
Positie
Functie Hoofdtrainer
Functie bij huidige club
Contract tot 2020 (optie voor nog één jaar)
Jeugd
Seizoen Club
Senioren *
Seizoen Club w (g)
Interlands **
Seizoen Land w (g)
Trainerscarrière
Seizoen Club
* Bijgewerkt tot
** Bijgewerkt tot
Portaal Portal.svg Sport

Frank Wormuth (West-Berlijn, 13 september 1960) is een Duits voormalig voetballer die tegenwoordig hoofdtrainer is. Sinds 1 juli 2018 is hij hoofdtrainer van Heracles Almelo, hij tekende een contract tot 2020 met een optie voor nog een jaar.

Carrière

Als speler

Frank Wormuth groeide op in Mittelbaden en voetbalde bij Offenburger FV. In 1982 werd hij profvoetballer bij SC Freiburg, dat op dat moment uitkwam in de 2. Bundesliga. In zijn eerste seizoen bij Freiburg speelde hij samen met Joachim Löw, de latere bondscoach van het Duits voetbalelftal, en kwam hij in 24 wedstrijden tot 1 doelpunt. Wormuth vertrok na een jaar naar Hertha BSC, de club uit zijn geboortestad, dat toen ook in de 2. Bundesliga uitkwam.

Na drie jaar en 70 wedstrijden te hebben gespeeld voor Hertha BSC in de 2. Bundesliga besloot Wormuth om al te stoppen met het spelen van betaald voetbal. Hij ging daarna nog wel een tijdje door als amateurvoetballer bij Freiburger FC en FC Denzlingen.

Als speler én trainer

Tussen 1993 en 1998 was Wormuth actief bij FV Nimburg en FC Teningen, bij beide clubs was hij zowel als speler als trainer actief. Na 1998 besloot hij om helemaal te stoppen met voetballen en ging hij zich volledig richten op een carrière als trainer.

Loopbaan als trainer

Zijn eerste werk in zijn trainerscarrière was de rol van assistent-trainer van Joachim Löw bij het Turkse Fenerbahçe SK. Een jaar later werd Wormuth voor het eerst hoofdtrainer, dit was bij de club SC Pfullendorf dat uitkwam in de Regionalliga Süd. Hier was hij ongeveer twee jaar lang hoofdtrainer, om daarna voor korte tijd hoofdtrainer te zijn van FV Ravensburg.

In de voorbereiding op het seizoen 2002/03 van SSV Reutlingen 05 werd Wormuth aangesteld als hoofdtrainer, maar kort voor het begin van het seizoen 2002/03 werd hij ontslagen bij de club. Hierna zat Wormuth twee seizoenen lang zonder werk. Voor het seizoen 2004/05 tekende Wormuth een contract bij 1. FC Union Berlin, maar in september 2004 werd hij alweer ontslagen. Van juli 2005 tot december 2006 was hij hoofdtrainer bij VfR Aalen.

Vanaf 1 januari 2008 kreeg Wormuth een nieuwe baan. Hij werd vanaf dat moment verantwoordelijk voor het opleiden van voetbaltrainers bij de Duitse voetbalbond DFB. Van 2010 tot 2016 was Wormuth trainer van het Duitse elftal onder 20 jaar. In 2016 stopte hij met deze functie, om vervolgens na het seizoen 2017/18 te vertrekken bij de DFB.

Heracles Almelo

Op 15 maart 2018 werd bekend dat Frank Wormuth bij Heracles Almelo de opvolger van John Stegeman zou worden, die vanaf het seizoen 2018/19 hoofdtrainer zou worden van Go Ahead Eagles. In Almelo tekende Wormuth een contract tot 2020 met nog een optie voor één jaar.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Frank_Wormuth&oldid=572391"