Help mee! Maak een account of meld je aan.
Doe mee aan de SuperSchrijfwedstrijd! Klik hier om je aan te melden.

Frank-Walter Steinmeier

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Frank-Walter Steinmeier

Frank-Walter Steinmeier (geboren te Detmold op 5 januari 1956) is de huidige bondspresident van Duitsland. Hij is lid van het SPD. Steinmeier is sinds 2017 bondspresident als opvolger van Joachim Gauck. Daarvoor was hij minister van Buitenlandse Zaken in het derde kabinet van Angela Merkel, de bondskanselier (premier).

Steinmeier studeerde politicologie en rechten, waarna hij promoveerde. Hij werkte lange tijd voor de premier van de deelstaat Nedersaksen. Sinds 1976 is hij lid van het SPD en in 2008 was hij twee maanden lang de partijvoorzitter. Tevens was hij tussen 2007 en 2009 de vicekanselier van Duitsland.

Tijdens de aanslagen op de Twin Towers in 2001 werd hij onderdeel van een crisisstaf en werd wekelijks geïnformeerd over de stand van zaken in de wereld. Sinds 1995 is Steinmeier getrouwd met rechter Elke Büdenbender. In 2010 stond hij zelfs een nier af aan zijn ernstig zieke vrouw.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Frank-Walter_Steinmeier&oldid=565911"