François Hollande

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Francois Hollande
Francois Hollande 2015.jpeg
Naam voluit François Hollande
Geboren 12 augustus 1954
Geboren te Rouen, Vlag van Frankrijk Frankrijk
Overleden
Overleden te
Gehuwd met
Relatie met
Partij Parti Socialiste
Religie
Stroming
Functie President van Frankrijk,
Co-vorst van Andorra
Aantreden 15 mei 2012
Aftreden 17 mei 2017
Voorganger Nicolas Sarkozy
Opvolger Emmanuel Macron
Functie(s)
President van Frankrijk,
Co-vorst van Andorra
Partijvoorzitter Parti Socialiste
Burgemeester van Tulle
Portaal Portal.svg Politiek

François Gérard Georges Nicolas Hollande (geboren op 12 augustus 1954 in Rouen) is sinds 15 mei 2012 de 24e president van Frankrijk en co-vorst van Andorra (zie de kopjes "Geschiedenis" en "Politiek" op dat artikel om te begrijpen waarom hij co-vorst is). Hollande volgde Nicolas Sarkozy op. François Hollande is lid van de Parti Socialiste (vergelijkbaar met de Nederlandse Partij van de Arbeid).

Hollande woonde eerst bij Rouen in Normandië. Later verhuisde hij naar een voorstad van Parijs. Hij was voorzitter van de PS en werd later kandidaat voor het presidentschap. Hij won van Nicolas Sarkozy met 51 procent van de stemmen. Sindsdien nam zijn populariteit alleen nog maar af, tot in 2013 nog maar 20 procent van de mensen hem graag als president zag. Hiermee is hij de impopulairste president sinds de oprichting van de republiek in 1959.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=François_Hollande&oldid=640955"