Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: John F. Kennedy

Forsythia

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De forsythia in bloei

Forsythia, of het Chinees klokje, is een groep planten uit de familie van de olijven. Er zijn 6 soorten forsynthia's, waarvan vijf uit Oost-Azië komen en één van de Balkan. Momenteel zijn er ook naast deze zes soorten nog gekruiste soorten.

De forsythia's zijn vernoemd naar William Forsyth. Fortsythia's zijn bekend om hun gele bloemen in het voorjaar. De struik heeft dan nog geen bladeren, maar wel bloemen. Zo'n plant noemen we een naaktbloeier, net zo als de hazelaar. Fortsythia's krijgen pas na de bloei bladeren. Om de bloemen het jaar daarop te behouden moet de struik op juiste wijze worden gesnoeid. Over het algemeen zullen de groene takken het volgende jaar geel worden.

Fortsythia-takken zijn erg populair vanwege hun vrolijke, gele kleur als paastakken. De forsythia is ook de plant waarop o.a. de bastaardazijnvlinder en de splinterstreep hun eieren leggen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Forsythia&oldid=687764"