Flavius Josephus

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Flavius Josephus

Flavius Josephus was in 37 na Christus geboren in Jeruzalem en stierf in 100 na Christus in Rome. Hij was een jood van een priesterlijk geslacht. Hij heeft de ondergang van Jeruzalem meegemaakt en is naar Rome meegenomen. Daar heeft Flavius Josephus gedurende de rest van zijn leven joodse geschriften in het Latijn geschreven. Daar zat een nieuwe vertellling van het Oude Testament bij. Ook heeft hij gedetailleerd de ondergang van Jeruzalem tussen 66 en 70 na Christus beschreven.

Flavius over Jezus

De reden waarom de boeken van Flavius Josephus nog steeds veel gelezen worden, is omdat hij leefde in de tijd van de christelijke apostelen. Hij heeft in zijn geschriften over de geschiedenis van het joodse volk ook over Jezus Christus geschreven. Hij schrijft er een beetje negatief over, want hij ziet het als een sekte die nog steeds bestaat. Aan Johannes de Doper besteed hij veel meer aandacht. Uit Flavius Josephus geschriften blijkt dat Johannes de Doper een redelijk grote aanhang moet hebben gehad. Verder schrijft hij veel over koningen en heersers uit de tijd van Jezus, zoals Pontius Pilatus en koning Herodes.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Flavius_Josephus&oldid=685378"