Fietspad

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Verkeersbord fietspad
Verkeersbord fiets/bromfietspad

Een fietspad is een stuk van de weg waarop alleen fietsers mogen rijden. Auto's zijn dus niet toegelaten. Een fietspad heeft vaak een rode kleur. Er staan vaak korte, witte lijnen langs de randen van het fietspad die zeggen: hier is een fietspad, er mag geen auto op rijden. Het fietspad is aangegeven door een rond blauw bord met een witte fiets.

Fiets/bromfietspad

Ook de zogeheten snorfietsen (een soort scooters) mogen gebruikmaken van het fietspad, bromfietsen en scooters echter niet. Uitzondering daarop vormt het zogeheten fiets/bromfietspad (aangeduid door een rond blauw bord met daarop een witte fiets en een witte bromfiets). Op een fiets/bromfietspad mag binnen de bebouwde kom met een bromfiets of scooter echter niet harder worden gereden dan 30 km per uur. Ligt het fiets/bromfietspad buiten de bebouwde kom, dan mag de bromfiets of scooter maximaal 45 km per uur (net als binnen de bebouwde kom op de rijweg tussen de auto's dus).

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Fietspad&oldid=652670"