Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Farid Azarkan

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Farid Azarkan
FaridAzarkan2017.jpg
Farid Azarkan in 2017
Naam voluit
Geboren 16 oktober 1971
Geboren te Ighmiren
Overleden
Overleden te
Gehuwd met
Relatie met
Partij DENK
Religie
Stroming
Functie
Aantreden
Aftreden
Voorganger
Opvolger
Functie(s)
Tweede Kamerlid DENK (2017-heden)
Fractievoorzitter DENK (2018, 2020-heden)
Portaal Portal.svg Politiek

Farid Azarkan (Ighmiren (Marokko), 16 oktober 1971) is een Nederlands politicus, namens de politieke partij DENK. Sinds 23 maart 2017 is hij namens die partij lid van de Tweede Kamer en sinds maart 2020 is hij fractievoorzitter van DENK.

Azarkan werd geboren in Marokko, maar kwam op zijn 8e naar Nederland. In Nederland was toen de gezinshereniging bezig. Immigranten uit bijvoorbeeld Marokko en Turkije mochten toen hun familieleden laten overkomen. In Nederland volgde hij een opleiding aan de Hoge Hotelschool in Den Haag. Tijdens zijn baan studeerde hij ook nog Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tussen 2000 en 2004 studeerde hij aan de Saxion/Greenwich University. Azarkan heeft hij verschillende bedrijven en instellingen gewerkt, waaronder de gemeente Amersfoort en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hij was ook voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders en heeft gewerkt bij de Rijksgebouwendienst.

In 2016 sloot Azarkan zich aan bij de nieuwe politieke partij DENK. Hij werd nummer twee op de kieslijst en hielp mee tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Tijdens die verkiezingen behaalde DENK 3 zetels, waarvan eentje naar Azarkan ging. Hij houdt zich onder meer bezig met rijksdienst, veiligheid, justitie, infrastructuur, milieu en financiën. Tussen 24 april en 2 september 2018 verving hij Tunahan Kuzu als fractievoorzitter van DENK. Sinds 21 maart 2020 is Azarkan weer de fractievoorzitter van DENK, nadat Kuzu als fractievoorzitter opstapte. Dit werd bevestigd tijdens de ledenvergadering in september 2020. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 werd Azarkan verkozen als fractievoorzitter.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Farid_Azarkan&oldid=660424"