Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Europees kampioenschap voetbal vrouwen 2025

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Europees kampioenschap voetbal vrouwen 2025
UEFA Women's Euro 2025
Nog geen afbeelding
beschikbaar
Informatie
Gastlanden

Gastland
Editie
Datum juni–juli 2025 (verwacht)
Teams 16 (van 1 confederatie)
Stadions  (in steden)
Winnaar (e titel)
Statistieken
Wedstrijden
Doelpunten
Toeschouwers
Topscorer(s)
Beste speler
Beste keeper
Fair-Playprijs
Navigatie
Vorige   ►
Portaal Portaalicoon Sport

Het Europees kampioenschap voetbal vrouwen 2025 zal de veertiende editie zijn van het Europees kampioenschap voetbal vrouwen. Naar verwachting zal het toernooi in juni en juli 2025 worden georganiseerd. In 2023 zal er een gastland worden gekozen. Dit is de derde keer dat het toernooi met 16 landen wordt gehouden, na de eerste editie in 2017.

Organisatie

Geïnteresseerde landen

  • Vlag van Denemarken Denemarken - De Deense voetbalbond maakte in februari 2019 bekend geïnteresseerd te zijn in het organiseren van het toernooi in 2025, na de goede prestaties van het Deens vrouwenvoetbalelftal. Een bod van Denemarken met de andere Noordse landen is ook een optie.
  • Vlag van Polen Polen - Zbigniew Boniek, hoofd van de Poolse voetbalbond, maakte op 3 juni 2021 bekend dat de bond een bod had ingediend bij de UEFA voor de organisatie van het toernooi in 2025. Boniek zei hierbij dat het vrouwenvoetbal in Europa steeds populairder wordt, waaronder ook in Polen.

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Europees_kampioenschap_voetbal_vrouwen_2025&oldid=677572"