Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Eurocrisis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Met de eurocrisis bedoelen we de economische crisis die vanaf 2010 jarenlang in Europa heeft gewoed. De kredietcrisis die in de Verenigde Staten was ontstaan vormde de aanloop naar deze crisis

Griekenland maakte zijn tekort bekend, maar dat was een extreem hoog tekort. Daarbij besloot de EU (Europese Unie) Griekenland te helpen. Maar toen bleek ook dat landen als Spanje, Portugal, Ierland en Italië in de problemen zaten. De koersen gingen hierdoor fors omlaag, doordat de euro steeds minder waard werd. Ook de Verenigde Staten moesten diep in hun buidel grabbelen.

Alle landen van de EU kregen harde klappen: doordat ze geld leenden aan de schuldenlanden, moesten die landen bezuinigen. En daardoor werd het moeilijker om levensmiddelen te kopen. Maar liefst een kwart van de kinderen in Spanje raakte ondervoed, omdat ze geen eten of drinken konden kopen.

Er wordt vaak gezegd dat de eurocrisis in de loop van 2014 zo'n beetje voorbij was. Toch zijn nog steeds heel veel mensen werkloos.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Eurocrisis&oldid=470322"