Egyptische leven na de dood

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

4 zonen van horus

De vier zonen van Horus waren de beschermers van de delen van het lichaam van Osiris, en vanuit dit, werd beschermers van de overledene. Hun namen waren: Amset, Hapi, Duamutef en Qebhseneuf. Ze werden beschermd op hun beurt door de godinnen: Isis, Nephthys, Neith en Selket.

Qebhsenneuf: Was de beschermer van de ingewanden van de overledene,werd beschermd door de godin Selket. Hij werd voorgesteld als een gemummificeerde man met het hoofd van een valk.

Hapi: Was de beschermer van de longen van de overledene, werd beschermd door de godin Nephthys. Hij werd voorgesteld als een gemummificeerde man met het hoofd van een baviaan.

Amset: Was de beschermer van de lever van de overledene, werd beschermd door de godin Isis. Hij werd voorgesteld als een gemummificeerde man.

Duamutef: Was de beschermer van de maag van de overledene, werd beschermd door de godin Neith. Hij werd voorgesteld als een gemummificeerde man met het hoofd van een jakhals

Goden

Horus: Is de koning van de levende, en een van de belangrijkste goden van Egypte. Hij is de zoon van Osiris en Isis. Bij het bereiken van volwassenheid, wreekte hij zijn vader 's dood, door het verslaan van en castreren van zijn slechte oom Seth.

Osiris: Is de god van de doden en de god van de opstanding in het eeuwige leven, hij is heerser, beschermer en rechter van de overledene.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Egyptische_leven_na_de_dood&oldid=392583"