Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Egmond

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Egmond bestaat uit drie dorpen: Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen. Egmond aan Zee heeft een geschiedenis als vissersplaatsje, dat begin 19e eeuw steeds meer veranderde in een heerlijke plek om vakantie te komen vieren. Het is nog altijd een gezellige familiebadplaats waar jong en oud zich thuisvoelen, waar het levendig is, maar de rust van de natuur altijd dichtbij. Er zijn tal van leuke kleinschalige recreatieve voorzieningen in de omgeving.

Voor de kinderen (zoals ik) is Egmond aan zee vooral het belangrijkst vooral omdat je het strand elke dag weer anders en vooral leuk is! Het strand van Egmond is natuurlijk vooral in de zomer het leukst vooral om als het van eb naar vloed gaat je met zand het water tegen kunt houden.

De gemeente Bergen waarvan de 3 Egmonden onderdeel van zijn heeft een oppervlakte van bijna 120 vierkante kilometer en bijna 32.000 inwoners. Alle dorpen van de gemeente hebben gemeen dat ze in de buurt liggen van prachtige witte zandstranden, uitgestrekte duingebieden en hier en daar ook wat bos.

''''Vuurtoren J.C.J van Speijk'''' Egmond aan Zee heeft ook een Vuurtoren De vuurtoren J.C.J. van Speijk is een vuurtoren aan de Noordzeekust, De J.C.J. van Speijk behoort tot één van de oudste, nog werkende vuurtorens van Nederland. onder aan de de vuurtoren is een graftombe die herinnert aan luitenant-ter-zee Jan van Speijk. Gelukkig is hij er niet in begraven. Je kunt elke vrijdag tijdens de zomermaanden de Vuurtoren bezoeken.

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Egmond&oldid=613997"