Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Discord

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het text logo van Discord

Discord is een chatplatform.

Op Discord kan je chatten en praten via chatkanalen of via spraakoproepen. Servers zijn meestal ontworpen voor gamingcommunity's maar sinds de laatste update in 2021 hopen de ontwikkelaars dat meer niet-gamers het platform gebruiken. Discord werkt op Windows, macOS, Android, iOS, Linux en in een webbrowser. Het is gratis om een account aan te maken. Per mei 2018 had Discord 130 miljoen gebruikers, in 2020 waren dat er al meer dan 300 miljoen.

Discord is beschikbaar in 29 talen.

Discord handhaaft minimumleeftijden. In Nederland mag je Discord pas vanaf 16 jaar gebruiken, en in België bijvoorbeeld vanaf 13 jaar. Als Discord weet dat je jonger dan deze leeftijden bent, word je account uitgeschakeld.

Geschiedenis

Het idee van Discord kwam van CEO Jason Citron, die OpenFeint had opgericht, een sociaal gamingplatform voor mobiele games. Uiteindelijk verkocht hij uiteindelijk OpenFeint aan GREE in 2011 voor $ 104 miljoen, waarmee hij Hammer & Chisel, een game-ontwikkelstudio, in 2012 oprichtte. Hun oorspronkelijke product was Fates Forever die werd uitgebracht in 2014, waarvan Citron verwachtte dat het de eerste MOBA-game op mobiele platforms zou zijn. Hoewel Fates Forever vanwege de lage populariteit niet commercieel succesvol was, merkte Citron op dat zijn team problemen had met het bouwen van het spel bij het spelen van andere representatieve spellen zoals Final Fantasy XIV en League of Legends om gameplay-concepten uit te werken, waarbij met name aandacht wordt besteed aan problemen van de huidige Voice over en IP- opties die beschikbaar waren: sommige VoIP-opties zeiden dat spelers verschillende IP-adressen moesten delen om verbinding te maken, terwijl andere services zoals Skype of TeamSpeak resource-heavy waren en bekend waren om Veiligheidsproblemen. Dit leidde de ontwikkelaars naar het ontwikkelen van een chatservice die veel vriendelijker was die meer gebruik maakt van moderne technologie.

Vrijgave

De publieke vrijgave van Discord was in mei 2015. Volgens Citron was het enige gebied waar zij Discord in duwden voor de Reddit- community's, en ontdekte dat veel subreddit-forums, IRC- servers vervangen werden door Discord. Discord werd populair bij eSports en LAN-toernooigamers en andere Twitch.tv- streamers maar ook bij veel gamingcommunity's.

Het bedrijf haalde in januari 2016 nog eens $ 20 miljoen op voor de financiering van de software

Link

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Discord&oldid=715990"