Schema

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Diagram)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een schema is een manier om op een overzichtelijke manier de belangrijkste onderdelen weer te geven. Niet alle details staan dus in een schema. Je hebt verschillende soorten schema's:

  • conceptueel model
  • diagram

Conceptueel model

Een conceptueel model is een model waarin een concept wordt uitgelegd. In zo'n model staan, net als in een schema, de belangrijkste onderdelen genoemd. Een concept is een idee dat je op papier hebt uitgewerkt. Een conceptueel model zou je dus ook kunnen omschrijven als een schema waarin een idee is uitgewerkt.

Model waarin staat uitgelegd hoe je informatie op kunt zoeken.

Een voorbeeld van een model is bijvoorbeeld het model van hoe je informatie kunt zoeken op internet. Dat zie je hiernaast staan. De bolletjes staan voor de stappen die je moet nemen bij het zoeken. De pijltjes geven de richting aan van de stappen. In het ideale geval begin je bij stap 1 en eindig je bij stap 6.

Diagram

Een diagram is een afbeelding waarin je kunt zien hoe onderwerpen met elkaar samenhangen. Er zijn verschillende soorten diagrammen:

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Schema&oldid=730893"