Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?

Cleopatra VII van Egypte

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Cleopatra VII Thea Philopator (januari 69 voor Christus – 12 augustus 30 voor Christus) was een bekende vrouwelijke farao. Zij was de laatste koningin van de Macedonische dynastie die over Egypte heerste na de dood van Alexander de Grote. Ze stierf toen ze zichzelf vergiftigde met waarschijnlijk slangengif.

Cleopatra

Cleopatra is in de winter van 69 of 70 v.Chr. geboren in het stadje Ra-Kadet bij Alexandrië. De familie van Cleopatra was oorspronkelijk van Grieks-Macedonische afkomst. Cleopatra is Grieks voor “Vaders Glorie“, en haar volle naam, "Cleopatra Thea Philopator" betekent "De Godin Cleopatra, Vaderminnend". Zij was de derde dochter van de in totaal vier dochters van koning Ptolemaeus XXI Auletus en Cleopatra V. Toen haar vader stierf in het voorjaar van 51 v.Chr. was zij net 18 jaar oud. Daarna trouwde ze geheel volgens de Egyptische traditie met haar twaalfjarige broer. Maar omdat zij ouder was dan haar broer werd zij koningin. Ze had ook drie zussen: Arsinoe IV, Berenice IV en Cleopatra VI.

Cleopatra VII had 2 broers: Ptolemaeus XII Theos Philopator en Ptolemaues XV Caesarion.

Cleopatra was de dochter van Ptolemaeus XII en Cleopatra V. Ze was getrouwd geweest met Marcus Antonius en had een relatie met Julius Caesar ook is ze getrouwd geweest met haar twee broers, het was heel gewoon in Egypte om te trouwen met je broers of zussen. maar als jij een jongen was trouwde je met je zus en niet met je andere broer en andersom ook.

Ze had, samen met [Julius Caesar], een zoon:

En met Marcus Antonius had ze drie kinderen:

Alles bij elkaar had Cleopatra dus 4 kinderen.

Cleopatra was de laatste farao van Het Oude Egypte.

Cleopatra en kunst

Cleopatra is door de eeuwen heen een veelbesproken en gebruikt onderwerp door schrijvers en kunstenaars. Dit komt doordat ze als legende wordt gezien en als een vrouw die veel machtige mannen verleidde, zoals Caesar en Antionius.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Cleopatra_VII_van_Egypte&oldid=613706"