Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Cities XL

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Hagia Sophia in Istanbul, een van de gebouwen die je in het spel kan bouwen.

Cities XL is een city builder. Dat is een game waarbij je een stad kan opbouwen. Er zijn drie Cities XL spellen uitgebracht, Cities XL 2009, Cities XL 2011 en Cities XL 2012.

Er zitten behalve verzonnen gebouwen ook bestaande gebouwen in het spel, zoals het Empire State Building, de Eiffeltoren, de Big Ben, het Vrijheidsbeeld en de Hagia Sophia. Er zitten ook Nederlandse gebouwen in het spel, namelijk het Rijksmuseum (Amsterdam), de Westerkerk (Amsterdam), de Sint Nicolaaskerk (Amsterdam) en de Bibliotheek / Stadhuis van Den Haag (Den Haag). Er zitten geen gebouwen uit België in het spel.

Er zijn zo'n 60 (2012) kaarten waarop je een stad kan bouwen. Er zijn ook speciale kaarten. Met die kaarten kan je New York City, Hongkong, Rio de Janeiro en Parijs bouwen. Elke kaart heeft andere specialiteiten, zo zijn er toeristische kaarten, vruchtbare kaarten (voor boerderijen), kaarten met water en kaarten met olie. Aan deze dingen kan de stad geld verdienen, zodat je je stad kunt uitbreiden.

Een aantal bedrijven, waaronder Novotel (hotelketen), Ford (autofabrikant) en Carrefour (Franse supermarkt) maken reclame via het spel. Zo kan je een Novotel hotel, een Ford cardealer en drie Carrefour-supermarkten bouwen.

De 2009-versie werd uitgebracht door het bedrijf Monte Cristo. Toen Monte Cristo failiet ging nam Focus Home Interactive het over.

Externe Link

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Cities_XL&oldid=686884"