Cincinnati

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Downtown Cincinnati

Cincinnati is een stad in de Amerikaanse staat Ohio. De stad ligt in het zuiden van de staat, aan Ohio River. Cincinnati zelf heeft 296.727 inwoners, maar de agglomeratie, die zich ook uitstrekt over de buurstaten Kentucky en Indiana, heeft er meer dan 2,1 miljoen.

Cincinnati werd in 1788 gesticht en werd in 1819 een stad. Cincinnati heeft (voor Amerikaanse begrippen) een grote, oude wijk, namelijk Over-the-Rhine.

Veel Amerikaanse verzekeringsmaatschappijen hebben in Cincinnati hun hoofdkantoor zitten.

Cincinnati heeft een origineel treinstation. Vroeger was het een druk station, maar er kwamen steeds minder treinen. Tussen 1972 en 1980 reden er zelfs helemaal geen treinen meer! De spoorwegmaatschappij wilde het gebouw slopen, maar de gemeenteraad heeft dat kunnen voorkomen. Het gebouw wordt sindsdien gebruikt als tentoonstellingsruimte en kreeg de naam Cincinnati Museum Center at Union Terminal. Inmiddels stopt er zes keer per week een trein in Cincinnati. Deze rijdt van Chicago naar New York City (en andersom).

Het openbaar vervoer wordt uitgevoerd door bussen. Er waren vroeger ook plannen voor een metro, maar de bouw is in 1924 gestopt. Dat betekent dat er onder de stad een aantal lege tunnels en stations liggen. Wel zijn ze bezig met het aanleggen van een tramlijn.

Cincinnati heeft ook een grote, drukke luchthaven: Cincinnati/Northern Kentucky International Airport.

Partnersteden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Cincinnati&oldid=456614"