Chiang Mai (stad)

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Chiang Mai)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Chiang Mai
Ligging van Chiang Mai

Amphoe 5001.png

Aantal inwoners: 150.021 inwoners
Oppervlakte: 40,216 km²
Burgemeester: ---
Provincie: Chiang Mai
De stad Chiang Mai

Ping river-1.JPG

Chiang Mai of Chiengmai (Thai: เชียงใหม่) is een grote, toeristische stad in het noorden van Thailand en is ook de hoofdstad van de provincie Chiang Mai. Het is de op één na grootste stad van het land na Bangkok met zijn ruim anderhalf miljoen inwoners. Door de stad stroomt de rivier de Ping (zie foto rechts). De stad ligt op ongeveer 700 kilometer van de Thaise hoofdstad Bangkok en is ook gelegen tussen hoge gebergten.

Geografie

Chiang Mai is gelegen tussen hoge bergen. Door de stad stroomt de rivier de Ping, dat een zijrivier is van de Menam.

Bloemenfestival

Chiang Mai wordt ook wel de "Roos uit het noorden" genoemd, omdat er in deze regio heel veel bloemenkwekers zijn. Door het gunstige klimaat kunnen er heel veel verschillende soorten bloemen groeien. Ieder jaar wordt op in het eerste weekend van februari een bloemenfestival gehouden. Daar laten onder andere de bloemenkwekers zien wat ze in huis te hebben door met prachtig versierde praalwagens door de straten van Chiang Mai te rijden.

Ondanks Chiang Mai de "Roos uit het noorden" wordt genoemd, staat Chiang Mai en omstreken niet om bekend om de rozen. In de regio worden namelijk veel meer orchideeën gekweekt. Ook komen er veel salvia's, bougainville en afrikaantjes voor.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Chiang_Mai_(stad)&oldid=613497"