Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: Amsterdam

Chefren

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Chefren, Chafra, Chafre, Suphis

Khafre statue.jpg

Regeerperiode ca. 2572 - 2546 v.Chr.
opvolger Baka
Voorganger Djedefre
vader Cheops
moeder Hanoetsen
dynastie 4 Dynastie
De Piramide van Chefren en de Sfinx

Chefren volgde zijn broer Radjedef op de troon nadat hij regeerde ongeveer een decennium voor. Net als in faraonische Egypte in het algemeen, de regel van vader op zoon ging, was deze verandering van de regering aanleiding tot veel speculaties. Dus ging over George Andrew Reisner gaan ervan uit dat de dood van Cheops kwam tot geschillen in het gezin en de familie-activiteiten voor de dominantie vochten twee. Radjedef zou dus niet zijn geweest de rechtmatige erfgenaam van de troon als extra en na zijn dood zou hebben genomen van de kracht van Chefren.

Deze veronderstelling is echter Reisner niet ondersteund door archeologische vondsten. Na de dood, was er geen Radjedefs damnatio memoriae , genoot hij van cult aanbidding en verscheen in latere koning lijsten ook. Een illegale machtsovername is dus uitgesloten. De vraag waarom niet een van zijn zonen, maar zijn broer Chefren in geslaagd om, blijven dus, blijft open. De exacte duur van de Chefren overheid is onbekend. De Koninklijke Papyrus van Turijn , in het Nieuwe Rijk en was een belangrijk document voor de Egyptische chronologie presenteert beschadigd is op het juiste punt, zodat alleen de woorden x 20 + jaar kan worden gelezen. De Griekse historicus Herodotus heet 56 jaar regel van de 2e Eeuw vC Egyptische priester wonen Manetho 66e Het hoogst bezette hedendaagse datum is een "13 Moment van de telling, "waardoor een landelijke telling van het vee met het oog op het innen van belastingen is bedoeld. Het probleem is groot, dat deze telt oorspronkelijk twee jaren waren alle (dat wil zeggen, een x-ste jaar van de telling "werd gevolgd door een jaar na de zoveelste moment van de telling), sommige van hen elk jaar plaatsvinden, maar werden later. Of Chefren reguliere tweejaarlijkse telling vond plaats in, kunnen putten uit de bestaande bron materiaal kan niet worden gelezen als de regering van een aantal data zullen moeten zijn . Mocht het zo zijn, de overheid, 26 jaar zou resulteren in wat er gebeurt met de informatie die door de Koninklijke Papyrus van Turijn samen.

Afgezien van haar producten voor de bouw nauwelijks bestaan uit de regeringsperiode van Chefren. Handelsbetrekkingen met de Syrische gebied kan worden geopend door een schil van Ebla en een rolzegel van Byblos tonen, zowel de handtekening van de Chefren dragen.

Bouwwerken

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Chefren&oldid=648764"