Chantal Janzen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Chantal Janzen
Chantal pers94772 (1).jpg
Chantal Janzen (2016)
Persoonlijke info
Volledige naam Chantal Janzen
Bijnaam
Pseudoniem
Geboren 15 februari 1979
Geboorteplaats Tegelen
Geboorteland Flag of the Netherlands.svg Nederland
Overleden
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep Actrice, presentatrice, jurylid
Actief 2002-heden
Bekend van
IMDb-profiel
Website

Chantal Janzen (Tegelen, 15 februari 1979) is een Nederlandse actrice, musicalster en presentatrice.

Jeugd en familie

De stage was enige tijd bij Joop van den Ende Theaterproducties. De talen die ze geleerd heeft zijn: Nederlands, Engels en Duits.Omdat ze uit Limburg komt heeft ze natuurlijk ook een Limburgs accent.Een tijdje zat ze op ballet waar ze toen veel aan heeft gehad en wat ze nu dus ook veel gebruikt.Vroeger waren Chantal’s hobby’s liedjes en verhalen schrijven.Eigenlijk vond ze alle muziek wel leuk behalve: hardrock en country western.Haar favoriete drankje is Martine.In die tijd vond ze een tatoeage of piercing helemaal niks.Haar slechtste eigenschap wat ze zelf zegt is dat ze melancholisch is, dit betekent dat je droefgeestig bent. Haar grootste angst is dat ze mensen verliest waar ze van houdt. Toen ze nog klein was en je vroeg wat ze wilde worden zei ze altijd ‘danseres'.

Begin

Het begon allemaal in het kleine Limburgse plaatsje Tegelen (vlak bij Venlo).

Dat ze iets had met zingen en acteren komt al naar boven op de kleuterschool. Ze voerde maar wat graag toneel stukjes op, en je zult ook niet verrast kijken als je het beroep vroeg, want Chantal droomde er als klein meisje van om danseres te worden.

Chantal ging op de havo en daar was ze niet van het podium af te slaan, ook ging Chantal naar dans aan de hogeschool in Arnhem .

De vervolgopleiding was het jazztheater/showmusical dans in Amsterdam in (1997-2000) En in kleine musicals speelt ze nu al, namelijk in 'zeven en rewind'. Cursussen tijdens deze school opleiding waren : dansles, zangles (van de vader van Boris van idols) Gé Titulaer !

En nog vele andere cursussen en stages maar een die er toch echt uit sprong volgens Chantal is toch wel de stage bij Joop van de Ende theaterproducties. Maar dan gaat het heel snel.

Ze wordt gecast voor de rol van Lorraine Flemming in de musical 42nt street. en ook de tekst van Peggy Sawyer kent Chantal uit haar hoofd. Na de stage van Chantal bij Joop van de Ende theaterproducties is de carrière van Chantal in een sneltrein gegaan, waar van het eindstation nog lang niet in zicht is .

Als ze in 2002 de hoofdrol krijgt in de musical Saturday Night Fever.

Zo krijgt ze in hetzelfde jaar nog een Musical Award voor best aanstormend talend te danken aan de musical.

Ook mag zij de Soetelieve beurs in ontvangst nemen.

In 2004 kan Chantal ook de musicals ‘Crazy for you’ en ‘Mag ik u de weg naar Hamelen vertellen meneer‘ op haar buik schrijven.

Maar er is meer voor Chantal Janzen. Dat heeft ze al snel gemerkt.

Dit vervolgt haar carrière verder maar dat kunt u lezen in het hoofdstuk Zang , presentatie ,film, musical.

Samenwerkingen

In Chantal’s vak werk je bijna altijd met anderen samen.Omdat ze al zoveel dingen gedaan heeft zoals: films, musicals en presentaties is het bijna onmogelijk om al die mensen op te noemen,daarom hebben wij de belangrijkste personen.Omdat ze in veel musicals speelt, werkt Chantal vaak samen met Joop van den Ende.Joop van den Ende heeft een theaterproductiebedrijf.Dit jaar heeft Chantal samen met Yes-r een lied opgenomen dat ‘Vecht mee’ heet.Ze heeft ook weleens gepresenteerd met Paul de Leeuw en hoopt daar ook nog veel mee samen te werken.Omdat Chantal uit Limburg komt ze ook vaak in het Limburgs dagblad te staan.

Zang,presentatie,film en musical

Chantal Janzen heeft in veel musicals en films gespeeld en daarvoor kreeg ze ook de nodige prijzen.

Presentatie:

 • D’r op of d’r onder (2003)
 • Staatsloterij live (2005)
 • Idols 3 (2005-2006)
 • Staatsloterij €100.000 show (2006)
 • Ranking the stars (2006-2007)
 • Chantal@avro.nl (2008)
 • Uitmartkt musical sing a long (2008)
 • Het pink Ribbon gala (2008)
 • Joseph backstage internetprogrammam met Renate Schutte (2008)
 • Gouden televizierringgala (2008)

Muziek:

 • Hello in de jellow
 • Liefde
 • Last christmas
 • Achter de sterren

Gastrollen:

Jaar Programma Rol
2002 IC
2003 Baantjer
2003 De band
2005 Meiden van de Wit
2005 Samen
2006 Kinderen geen bezwaar
2007 Katja vs de rest
2012 Goede tijden, slechte tijden Glinda
2019 Goede tijden, slechte tijden Dominee Annelies de Heer

Musicals:

 • Beauty and the Beast.(2005-2007)
 • Crazy for you.(2004-2005)
 • Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?(2003-2004)
 • Saturday night fever.(2001-2003)
 • 42nd street.(2000-2001)
 • Tarzan.(2007-2008) Is wegens haar zwangerschap gestopt.
 • Petticoat (2009)
 • Hij gelooft in mij (2014 -2015)

De films:

 • Telefilm:loverboy.(2003)
 • Pista (2003)
 • De dominee (2004)
 • Feestje (2004)
 • Fighting fish (2004)
 • Deuce bigalow 2 (2005)
 • Volle maan (2002)
 • Alles is liefde (2007)
 • Kicks (2007)
 • Endchanted (2007)

De prijzen

In 2002 kreeg ze de John Kraaijkamp musical award voor aanstormend talent in de musical Saturday night fever. De Soetelieve beurs kreeg ze voor aanstormend musical talent. In 2005 kreeg ze de musical award voor beste vrouwelijke bijrol in de musical Crazy for you. Ze was genomineerd in 2006 voor beste vrouwelijke hoorfdrol in Beauty and the Beast. Hiervoor was ze ook in 2007 genomineerd in de musical Tarzan met haar rol van Jane.

De programma's

Chantal Janzen heeft al veel verschillende programma’s gepresenteerd. Maar min of meer haar eigen programma’s is ze niet aan toe gekomen. Maar daar komt verandering in want Chantal Janzen is nu bezig met twee programma’s. Waar onder de kerstspecial Chalet Chantal, het was eerste kerstdag te zien om 20.20 uur op Nederland 2.

Daar in wilde Chantal de ideale kerst vieren, Met negen bekende Nederlanders en collega’s zoals: Jamai Loman, Angela Groothuizen, Mike Boddé, Thomas van Luyn, Jelka van Houten , Erik van der Hoff, Cystine Carreon, Gerard Ekdom, en René van Kooten. Ze wil met hun de ideale kerst vieren met sneeuwballengevechten, glühwein bij de haard, heerlijk eten bij de kerstboom en gesprekken waar je later op terug kijkt en denkt “wauw”, dat was nog eens een gezellige kerst. Chalet Chantal ligt op 2100 meter hoogte in het luxueuze Belalp in Zwitserland en staat volledig in het teken van kerst en gevoel.

Aan de hand van een paar bijzondere thema’s praat Chantal met de bekende Nederlanders over het jaar 2008 en namen alvast een kijkje in het jaar 2009. Maar dat niet alleen er zijn ook activiteiten gepland zoals: snowboarden, koken jodelen en kerstschoppen. Tussen door heeft Chantal een paar praatjes gemaakt met de aanwezige gasten Over het jaar 2008.

Onder andere deze vragen kwamen voorbij: ‘Waar zijn ze misschien heel blij van geworden?’ ‘Waar minder blij en wat is hun wens voor 2009?'

Maar ook het programma Chantal@avro.nl hoort nu bij haar reeks eigen programma’s. Daarin zingt Chantal mensen toe met bijzondere levens verhalen. Chantal wil iets kleins doen voor mensen in haar omgeving zo zegt ze: ‘Er zijn al genoeg programma’s waarin bijvoorbeeld een aangepaste woning wordt geregeld voor mensen in een rolstoel, ik wil iets kleins doen, een muziekaal cadeautje’. Met dit programma wil ze ook zeggen dat mensen elkaar goed moeten behandelen. Zo kan dat al met iets kleins, en het niet al tijd groot hoeft te zijn. Zo houdt Chantal ook niet van mensen die stoer proberen te zijn of zichzelf beter voordoen dan dat ze eigenlijk zijn.

Een aangrijpende aflevering was voor haar toch wel een man die een liedje aangevraagd heeft voor een overleden jongen wiens donorhart hij heeft gekregen. Hij is 21 geworden en is verongelukt.

Ze krijgen die jongen er niet mee terug maar het is toch een gebaar wat je maakt voor de familie. Daarom maakt Chantal het liefst haar eigen teksten ze vindt dat het anders niet klopt, daarbij zit ze ook nog in de redactie.

Maar Chantal doet dit niet alleen, maar onder andere met met: René Froger, Stanley Burleson en Berget Lewis. 'Ik ben geïnteresseerd in mensen en dat voelen ze blijkbaar aan en daar ben ik heel erg blij om.'

Boek en verkiezing

In het boek ‘mijn vrouw heet Petra’. Speelt Chantal Janzen een personage. Het gaat over een gescheiden geschiedenis leraar ‘Peter Pruiser’ die helemaal los geslagen is, en ook in een midlifecrisis zit. (midlifecrisis is dat mensen rond 40 jaar twijfelen aan zichzelf) Zit aldus zijn lieve collega Robine Hutting, maar die hij in het boek wel wilt versieren en dat doet hij dan ook om op te vallen door: af te vallen, roken met een zippo, kroeglopen en te figureren in een televisieserie. (figureren is acteren op achtergrond).

Erg succesvol wordt hij bij Robine niet, maar bij een van zijn figuranten optredens ontmoet hij de Babe Chantal Janzen en daar wordt hij verliefd op. Hij zoekt alles over haar op het internet en komt in kroegen waar zij ook vaak komt, doet een cursus om acteur te worden, en neemt zelfs een bezoekje aan de musical Tarzan. Maar dat lijkt ook op niks uit te lopen. Tot dat ze in zijn auto stapt om te ontkomen aan een man die wel heel erg op hem zelf lijkt ………enz. Een happy end aan deze humoristische roman. Hans van der Beek heeft alles meegemaakt wat Peter Pruiser heeft gedaan: ingeschreven bij een modellenbureau, method acting lessen gevolgd, gefigureerd in Grijpsta en de Gier en bij een oude leraar geschiedenislessen gevolgd. Hij is zelf altijd een journalist geweest en wou nou eens een roman schrijven en dat is hem dan ook succesvol gelukt.

Er zit ook zo veel reportage in daarom zegt hij zelf al dat het meer een journalistieke roman. Maar dan de grote vraag ‘waarom Chantal Janzen als succesvolle actrice?' Hij had eerst een niet bestaande actrice ‘maar het leest toch lekkerder als het een bestaande actrice is!

Zo vertelt Hans van der Beek dat. En hij had Chantal al wel eens geïnterviewd voor de krant. 'En heb officiële toestemming gevraagd om haar naam te mogen gebruiken, vertelt Hans van der Beek. Chantal Janzen heeft ook stukjes thuis gekregen en daarna kon ze als nog beslissen of ze het door wilde zetten. Zo heeft ze ook het eerste exemplaar in ontvangst genomen. ‘Het is een geslaagd boek geworden’, vertelt Chantal.

Chantal Janzen gewonnen met verkiezing! Nee het is het geen presidenten verkiezing waar je misschien meteen aan denkt maar… Chantal Janzen is uitgeroepen tot meest sexy vrouw van Nederland. Dat vindt het mannen blad F H M. Jolanthe Cabau van Kasbergen reikte de prijs uit, die ze zelf al drie keer achter elkaar heeft gekregen. Ik de hoop dat Chantal de prijs ook meerdere keren achter elkaar wint. Zo vertelt Jolante in shownieuws:

‘Ik ben drie jaar geleden tot mooiste nieuwkomer verkozen en de andere twee jaar tot meest sexy vrouw van Nederland.’ De donkerharige vriendin van Jan Smit vond het ook een beetje flauw worden als ze dit jaar weer meedeed dus heeft zich zelf buiten spel gezet ‘De prijs is dit jaar voor iemand anders.’Verelde Jolanthe Cabau van Kasbergen.

F H M organiseerde de verkiezing voor de achtste keer. Chantal liet dus heel wat vrouwen achter haar zoals: Georgina Verbaan, Katja Schuurman, Sylvie van der Vaart, Bridget Maasland en Ellemieke Vermolen.

Zwanger

Toen Chantal wist dat ze zwanger was wilde ze haar geheim met heel Nederland delen.Ze zei: dit overkomt heel veel vrouwen in Nederland, maar nu besef ik pas hoe fijn dat voelt.Marco en Chantal verwachten de baby eind januari. Marco: Ze heeft een heel gelukkig leven, zei ze in een interview. Marco (37) en Chantal (29) zijn nu 2 jaar samen.

Maar ze kennen elkaar al hun hele leven, in het Limburgse plaatsje Tegelen zijn ze samen opgegroeid.Chantal: we kwamen elkaar na jaren weer tegen en werden smoorverliefd.Marco was vrijgezel en Chantal ook, dus niets stond een relatie in de weg. Chantal en Marco gingen al snel samenwonen.Chantal vind het fijn dat Marco ver buiten de showbizz wereld staat.

Dat maakt hem zo lekker nuchter, zegt Chantal. Nu het kindje komt betekent niet dat de carrière in Chantal’s vak voorbij is. Chantal heeft net als iedere andere bekende Nederlander ook en voorbeeld : Sophia Wezer.Zij zit ook in de musical Tarzan.

Zij ging nog makkelijk in spagaat toen ze 6 maanden zwanger was, dat was in de musical ‘The Wiz’.Ze is dolblij dat ze zwanger is. Haar ouders waren ook meteen heel enthousiast. Hun 1ste kleinkind is meer dan welkom.Haar oudere broer Roger had het al gezien.

Hij zei dat hij het al dacht omdat ik er zo blakend uitzie. Roger is getrouwd, maar heeft nog geen kinderen.Marco was al eerder vader. Hij was 5 jaar gescheiden toen hij Chantal opnieuw ontmoette. Zijn kinderen van 22,19 en 14 jaar hebben we het gelijk verteld, zei Chantal.

Bronvermelding

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Chantal_Janzen&oldid=554250"