Catharina-Amalia der Nederlanden

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Catharina-Amalia zomer 2020

Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Oranje (Den Haag, 7 december 2003 - nu 19 jaar), is de oudste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Haar oma's en opa's zijn Koningin Beatrix, Prins Claus, Jorge Horacio Zorreguieta en Maria del Carmen Cerruti de Zorreguieta.

Amalia werd gedoopt op 12 juni 2004, haar peetouders zijn: Prins Constantijn, Martin Zorreguieta, Kroonprinses Victoria van Zweden, Samantha Deane, Marc ter Haar en Herman Tjeenk Willink.

Ze is eerste in lijn van de troonopvolging van Nederland, na haar vader. Op 26 juni 2005 kreeg Amalia er een zusje bij; Prinses Alexia.

Haar jongste zusje, Prinses Ariane, werd geboren op 10 april 2007.

Later

Als Willem-Alexander stopt met koning zijn, wordt Amalia (als ze dat wil) de koningin van Nederland. Maar als ze dat niet wil, dan wordt haar kleinere zusje de koningin.

Als 826 mensen in Engeland geen koning of koningin wil worden, kan ze ook koningin van Engeland worden. Want ze is de 827ste op de Britse lijst om koning(in) te worden.

Foto's


 
De toekomstige Koningen en Koninginnen in Europa

De kroonprinsen en kroonprinsessen:
Elisabeth (België) | Frederik en Mary (Denemarken) | Alois en Sophie (Liechtenstein) | Willem en Stéphanie (Luxemburg) | Catharina-Amalia (Nederland)
Haakon en Mette-Marit (Noorwegen) | Leonor (Spanje) | Charles en Camilla (Verenigd Koninkrijk) | Victoria en Daniel (Zweden)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Catharina-Amalia_der_Nederlanden&oldid=797920"