Calamares

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Calamares, geserveerd met cocktailsaus, sla en citroen.

Calamares of calamari is een traditioneel gerecht uit het Middellandse Zeegebied. Het gerecht wordt voornamelijk in Spanje en Italië gegeten. Het is een visgerecht dat bestaat uit gefrituurde ringen van de pijlinktvis. Voor het gerecht wordt de gewone pijlinktvis of de Noordse pijlinktvis gebruikt. Deze twee inktvissoorten komen voor in de Middellandse Zee en het oostelijke gedeelte van de Atlantische Oceaan.

De inktvis wordt schoongemaakt en in ringen gesneden. Vervolgens worden deze ringen voor twee minuten gekookt en daarna gefrituurd. De inktvis kan na het koken in een beslag met kruiden worden gedaan, maar dit hoeft niet altijd. De ringen zijn vergelijkbaar met uienringen, maar bevatten in plaats ui inktvis. De calamares worden vaal geserveerd met groenten en rijst of in combinatie met andere vissoorten en schaaldieren. In Spanje wordt calamares geserveerd als tapas, vaak met aioli of een andere saus.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Calamares&oldid=581907"