Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: John F. Kennedy

Cake

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kleine cakejes

Cake is een gebakssoort en wordt gegeten met een gebaksvork.

Cake betekent in het Nederlands "gebak" of "taart". In Vlaanderen noemen ze cake "vier-vierden cake" en in Frankrijk "quatre-quarts". Ze noemen het vier-vierden of quatre-quarts (vertaald: "vier stukken") omdat er van vier ingrediënten precies evenveel nodig is bloem, boter, suiker en eieren. Er zijn verschillende soorten en smaken cake. Bijvoorbeeld: chocolade of vanille cake. Cake is erg evouwdig om te maken, hier zie je het recept voor cake.

Recept

Benodigdheden

Soms wordt er voor de smaak ook nog vanillesuiker toegevoegd.

Werkwijze

Roer de boter, suiker (en vanillesuiker) tot het romig is. Doe er ondertussen de eieren bij. Klop nog een paar minuten door en voeg ondertussen de bloem, zout, bakpoeder en melk toe. Als je bijvoorbeeld rozijnen of chocolade (balletjes) erin wilt doen moet je dat nu doen. Giet het in een ingevette cakevorm bestrooid met bloem of suiker. Laat het daarna 75 minuten op 160 graden bakken in de oven. Als de cake(jes) uit de oven komen moet je ze nog ongeveer 1 uur laten afkoelen.

Je kan de cake nu ook versieren met slagroom, jam, glazuur, chocola en nog veel meer.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Cake&oldid=686621"