Boskoop

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Boskoop
Boskoop flag outline.png Boskoop wapen.svg
LocatieBoskoop.png
Geografie
Provincie Flag of Zuid-Holland.svg Zuid-Holland
Hoofdplaats Boskoop
Gemeente Alphen aan de Rijn
Oppervlakte 14,79 km²
Bevolking
Inwoners
Bevolkingsdichtheid
15.213 (01/01/2007)
1029 inw./km²
Overige info
Postcodes 2771
Zonenummer 0172

Boskoop is een dorp in Zuid-Holland.

Het ligt vlakbij Gouda en Alphen a/d Rijn. Elk jaar wordt er fanatiek Carnaval gevierd in Boskoop.

Aangrenzende gemeenten

   Aangrenzende gemeenten   
    Alphen aan den Rijn    
 Rijnwoude  Brosen windrose nl.svg  Bodegraven-Reeuwijk 
    Waddinxveen    

Boskoop ligt in de provincie Zuid-Holland. het ligt middenin de randstad in het groene hart, en is een van de grootste dorpen in het groene hart. Een groot gemaakte fout is dat mensen denken dat je bos kan kopen bij het gemeentehuis. Maar dat is niet waar. Toch is het gedeeltelijk wel waar, omdat Boskoop vele kwekerijen heeft waar bomen en struiken worden gekweekt.

Boskoop heeft namelijk sinds 18 april 2017, 16:01.40 geen gemeentehuis meer. Dat staat in Alphen aan de Rijn.

Snackbars

Boskoop kent een scala aan snackbars. Van zuid tot noord en oost tot west, in Boskoop zijn de snackbars het best. Er zit er 1 bij de Hoogvliet in het zuiden, maar welke er zit verschilt per jaar, want hij gaat altijd failliet. Ook zit er 1 bij de Aldi (maar niet de grote).

De kwekerijen

De uitgestrekte velden en plantages van Boskoop zijn zo goed, Colombia is er niks bij. Het is al lang het centrum van groenvoorzieningen.

Groenopleidingen

In 1898 kreeg het een Rijkstuinbouwschool. In 1972 werd dat de Rijks Hogere School voor Tuin- en Landschapsinrichting aan de Azalealaan. Daar werden tuinarchitecten opgeleid. In 1993 verdween deze opleiding naar Velp. Ook voor de middelbare tuinbouwschool viel rond 1996 het doek, mede door de slechte bereikbaarheid van beide scholen, ondanks dat Boskoop een eigen station heeft aan de spoorlijn Gouda - Alphen aan den Rijn.

De hefbrug

De bijzondere hefbrug over de Gouwe (gekanaliseerde rivier) is naast die van Waddinxveen en Alphen aan den Rijn alleen te vinden in ons prachtige Boskoop.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Boskoop&oldid=784121"