Blobvis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De blobvis (Psychrolutes marcidus) is een vis die aan de kust van Australië en Tasmanië leeft 600 tot 1200 meter diep. Een blobvis wordt ongeveer 30 cm lang en weegt 3 kg hij leeft alleen

.Voedsel

Niemand heeft de blobvis ooit zien eten. Men vermoed dat hij schaaldieren, zee-egels, krabben en zeeveren eet. Het is dus een carnivoor. Ze slokken alleen het voedsel dat vóór hun zweeft in het water op.

Uiterlijk

De blobvis heeft geen zwemblaas, zoals de meeste vissen, waardoor hij met de stroom mee moet. Zijn huid is gemaakt van soort roze gelatine om niet onderkoeld te raken. Hij heeft geen spieren of skelet.

Boven water lijkt de blobvis gewoon een hoopje slijm, maar dat komt doordat zijn flexibele lijf en zijn zachte graten gemaakt zijn voor de immense druk zo diep onder water. Dus in zijn natuurlijke biotoop is heel wat mooier dan op het land.

Voortplanting

Hoe ze voortplanten hebben we ook nog niet gezien. De eieren hebben we wel gezien. Zowel de mannetjes blobvis als de vrouwtjes blobvis legt eieren. Een blobvis legt wel tot 100.000 eieren in 1 worp.

Ook hier bewaken de mannetjes én de vrouwtjes.

Weetjes

De blobvis heeft namelijk een record op zijn naam staan. Dit is een minder prettig record; lelijkste dier ter wereld.

De bekendste blobvis heet Mr. Blobby.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Blobvis&oldid=627530"