Help mee! Maak een account of meld je aan.

Stem nu op: Marianne Thieme

Aswan

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Aswan
Land en provincie
Provincie/deelgebied:
Aswan gouvernement
Land:
Egypte
Aardrijkskunde
Hoofdstad? nee
Oppervlakte 34 608 km²
Inwoners 275,000 (Schatting 2008)
Anders
Eerdere/andere namen Geen
Tijdzone GMT +2 uur
Burgemeester ?

Aswan is de hoofdstad van het gouvernement van Aswan gouvernementen van Egypte is de zuidelijke toegangspoort naar Egypte is gelegen op de oostelijke oever van de Nijl bij de eerste Cataract van de Nijl, en coördineert: St. 24,05 32,56 s, met een bevolking van 200.000 inwoners. En in het algemeen droog weer Aswan bijvoorbeeld, geen regen valt in de zes jaar vanaf 1995 en 2001 dus het is niet de gebruikelijke dakbedekking sommige kamers Nubische dorp huizen. Aswan stond bekend als "Sono" in de leeftijd van de oude Egyptenaren, de betekenis van een markt waar het handelscentrum voor de karavanen die van en naar Nubië, en werd gelanceerd in de Ptolemeïsche tijdperk, de naam van de "O" en riep Nubiërs "Lipa Swan." Het was ook bekend als het land Dahab want het was een grote schat of de begraafplaats van de koningen van Nubië die Ashour, waar duizenden jaren en je bent een prima stuk Aswan oud voor de migratie van Esna oost tot de grenzen van Soedan naar het zuiden en de bevolking van Alnobin en na de islamitische verovering van Nubië woningen waar een deel van de Arabische stammen.

Wanneer de Eratosthenes centrum weerleggen de theorie van de aarde plat en de eerste rekening van de omtrek van de aarde nemen van de Seine en Alexandrië eindpunten aan arc de berekening van de lengte van de tussen de twee punten en de hoek van het zonlicht valt op elk van de twee steden, onder meer door de aarde omtrek. Goedkeuring Eratosthenes op de zon gaat voorbij aan de Kreeftskeerkring (bijna voorbij Aswan) op 21 juni.

Aswandam

De Nijl overstroomde jaarlijks, toen de wateren van Uganda en Soedan op de Nijl stroomde in de zomer. Sinds de oudheid, deze overstromingen werden de geconverteerde land nabij de rivier in een vruchtbare vlakte, ideaal voor de landbouw , waardoor er een sediment van voedingsstoffen en mineralen in de bodem, de slib . Echter, de onvoorspelbare afwisseling van waterstanden resulteert in het verlies van de gehele gewassen overstromingen of droogte en de daaruit voortvloeiende hongersnood in de bevolking, dus het werd nodig geacht om een te bouwen dam om het niveau te reguleren de vloed te beschermen landbouwgrond en katoen velden. Zijn gebouwd in dit gebied twee dammen: de nieuwe Aswandam en de kleinste en oudste, de Aswandam of Aswan Laag Dam . De bouw van de Tweede Dam werd ingeleid door de Britten in 1899 en werd voltooid in 1902 . Het oorspronkelijke ontwerp werd 1.900 m lang en 54 m hoog en ontdekte al snel dat het ongepast was, dus zijn we overgegaan tot verhoging van de hoogte van haar in twee fasen: van 1907 tot 1912 en van 1929 tot 1933 . Toen de dam bijna overstroomde in 1946 werd besloten dat in plaats van toenemende hoogte voor de derde keer, een tweede dam werd gebouwd upstream acht mijl.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Aswan&oldid=497606"