Anne van het Verenigd Koninkrijk (1950)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Anne Elizabeth Alice Louise Laurence Mountbatten-Windsor (Londen, Verenigd Koninkrijk, 15 augustus 1950), is een Prinses van het Verenigd Koninkrijk.

Anne is de enige dochter van koningin Elizabeth II en Prins Philip, de Hertog van Edinburgh. Ze draagt de titel Princess Royal, die meestal aan de oudste dochter van een Brits monarch (Koning/Koningin) wordt gegeven. Ze heeft drie broers: Kroonprins Charles (1948), Prins Andrew (1960) en Prins Edward (1964).

Prinses Anne kreeg eerst op Buckingham Palace les en ging daarna naar een kostschool in Kent. Op 14 november 1973 trouwde ze met Mark Phillips. Ze kregen twee kinderen:

In augustus 1989 kondigde het paar een scheiding aan, die in april 1992 werd doorgevoerd. Datzelfde jaar nog, op 12 december, hertrouwde Anne met Timothy Laurence. Ze moesten in een Schotse kerk trouwen, omdat de Engelse kerk gescheiden mensen verbiedt te hertrouwen in hun kerken. Ze hebben geen kinderen samen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Anne_van_het_Verenigd_Koninkrijk_(1950)&oldid=539314"