Amsterdam (ROBLOX)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Amsterdam is een Nederlandstalige game op ROBLOX. Het is één van enige roleplay games waar de game zelf Nederlands is en waar ze ook Nederlands praten. Hierin kun je lid worden van verschillende zogenoemde teams, of ten minste jobs. Je kunt burger, politie, brandweer, de Koninklijke Marechaussee, Ambulance of het Arrestatieteam worden. De game is opgericht door de Spaans-Nederlandse gamemaker MatsxnL op 21 december 2016. Het begon met Hilverdam dat na een paar maanden Hoorn werd, wat beheerd werd door PoliceManNL en MatsxnL. Uiteindelijk kwam er een ruzie door de 2 waardoor de game Amsterdam ontstond. Deze game werd samen beheerd met Hoofdcommissaris BananenSoeSje en Korpschef MatsxnL. In februari 2017 kwam er een speler bij die in rap tempo zich naar Hoofdcommissaris werkte, SmileyNL - die was in 2017 co-owner. Intussen was er ook een 2e Hoofdcommissaris bijgekomen voor GewoonJohan die in mei 2017 in de buurt van zijn verjaardag Co-Owner werd. Ondertussen hebben GewoonJohan en SmileyNL ontslag genomen. GewoonJohan is van roblox weg en zijn account is verbannen van Roblox, SmileyNL is weer in Juli 2019 terug gekomen als speler. Nu beheert BananenSoeSje die nu Soe_Sje heet zonder co-eigenaar de game en de groepen. 2 november is de map vernieuwd en heeft het vele veranderingen. De tankstations zijn nu in beheer van Esso. En er is nu een pizza zaak van JustArjxn! Korps wat in V1 er was is vervangen door Arrestatieteam.

De game had op 11 juni 2018 328.000 visits en word soms geüpdatet. De main account van BananenSoeSje was verbannen waardoor de visits nu 362.3k zijn in Juli 2019. De oude game heeft 402.1k visits samen is dit meer dan 700k+ visits in Juli 2019. De nieuwe game heeft op 19 april 2020 de 1 miljoen place visits aan getikt. Samen met de oude game is dit 1.4 miljoen place visits.

Locaties

Winkels

Er zijn verschillende winkels in Amsterdam, onder andere de Albert Heijn, Arjen's Pizza en Fijntjes Friet. Bij deze winkels worden vaak meldingen uitgevoerd waardoor spelers er heen gaan en in roleplay de melding behandelen.

Tankstation

Het tankstation ligt in principe aan 2 straten, het zit er tussen in en is omringd door straten, namelijk:

  • Straten komen morgen op deze pagina!

Het tankstation is eigendom van Esso en beschikt een moderne winkel die bij politiemeldingen wordt gebruikt onder andere en ook bij roleplay. De tankstation beschikt 6 pompen en 1 car spawner.

Boerderij

Er is een grote boerderij in de game waar heel veel koeien in de wei staan en brood wordt gemaakt! Er is zelfs een muis op kaas in de sloot.

Fabriek

De fabriek is een gebouwtje wat nogal leeg is en er bevindt zich een wapen dealer waar je wapens kan kopen voor geld.

Gemeentehuis en Rechtbank

Het gemeentehuis en de rechtbank bevindt zich in het midden van de map. Hier kan je id kaarten en paspoorten kopen en worden rechtszaken gehouden door rechters.

Garage

De garage is een gebouw waarin je je auto kan oppimpen. Je kan hem verroest maken bijvoorbeeld of de kleur van de velgen veranderen!

De Soeyaro-haven is een kleine haven die bestaat uit 4 plaatsen waar boten kunnen worden opgeborgen. De haven zorgt voor een zeeverbinding en de enige transport mogelijkheid tussen het vasteland en een onbekend eiland waar de naam niet van bekend is. Dit eiland staat ook niet vermeld op de kaart.

Johan-haven

De Johan-haven is een grote haven waar grote boten kunnen worden ingespawnt. Deze boten zijn niet geschikt voor burgers maar voor zowel de politie als de brandweer. De brandweer heeft hier een grote boot die wordt gebruikt bij het gevolg dat er een brand plaats vindt op het eiland. De politieboot is om onbekende redenen toegevoegd maar een theorie is is dat het wordt gebruikt om criminelen op zee of op het eiland te pakken.

Eiland (in V1)

Er waa een eiland in Amsterdam, deze eiland was vrijwel onbekend omdat deze niet vermeld wordt op de kaart. Maar is wel vanaf het vasteland te zien. Er is één realistische mogelijkheid om naar het eiland te komen dat is via een veelgebruik transportmiddel in Amsterdam, de boot. De boot kan worden gebruikt als een realistische mogelijkheid maar een onrealistische mogelijkheid is zwemmen, dit gaat namelijk ongeveer even snel als de boot maar de boot is realistischer. Op het eiland is er daarnaast ook een haven. Op het eiland is er een wapendealer die achteraan is verstopt, zittend in een bootje. De dealer geeft je shotguns waar je vervolgens voor slechte bedoelingen kunt rondlopen. Er is ook een kampvuur en enkele bomen op het eiland. De kust van het eiland is omringd met zand, het binnenland wordt gevormd met een berg van gras die met hoogte op basis stijgt.

Staffteam

Amsterdam heeft een groot staffteam, mensen die ervoor zorgen dat de game leuk voor ieder blijft. Dit werd altijd geregeld door GewoonJohan en SmileyNL samen. Nu regelt Soe_Sje dit.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Amsterdam_(ROBLOX)&oldid=635383"