Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg
Stem nu op: Japan

Ambrose Bierce

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ambrose Bierce-1.jpg

Ambrose Gwinnett Bierce (Meigs County, Ohio, 24 juni 1842 - onbekend, waarschijnlijk Mexico) was een Amerikaans schrijver. Bierce staat bekend om zijn bittere, boosaardige humor en satire. Zijn twee bekendste werken zijn The Devil's Dictionary en An Occurrence at Owl Creek Bridge. Bierce is een voorbeeld van de psychologische kant van het realisme. In zijn laatste werk beschreef hij wat iemand voelde, die opgehangen werd. Hoewel het touw tijdens het ophangen breekt en de persoon het overleeft, blijkt dit uiteindelijk een hallucinatie te zijn. De persoon is daadwerkelijk dood.

Bierce staat daarnaast bekend om zijn zorgvuldige keuze van woorden en zijn heldere stijl. Bierce had gevochten in de Amerikaanse Burgeroorlog en ging later als journalist werken. In 1913 trok hij naar Mexico om verslag te doen van de Mexicaanse Revolutie. Hier verdween hij spoorloos en er is nooit meer iets van hem vernomen. Men gaat ervan uit dat Bierce overleden is tijdens de revolutie in 1913 of 1914.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Maak een account aan en help mee!
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ambrose_Bierce&oldid=672230"