Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: Joe Biden

Aboriginals

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Aboriginal)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een abroginalman aan het werk met kunst

De Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners van Australië.

Ze zijn het primitiefste volk, dat wil zeggen dat ze heel ouderwets leven, dat leeft in Australië. Ze leven zo ouderwets omdat ze denken dat hun voorvaderen de aarde hebben gemaakt, en die willen ze niet kapotmaken met steden, brommers enz. want dat is een belediging.

Ze hebben allemaal eigen stammen en eigen talen. Er zijn zo ong. 300 tot 500 stammen, dus ook ong. 300 tot 500 talen. De talen zijn Austronesische talen en Papoeatalen.

De Aboriginals hebben ook een soort van 'denkplek' waar ze naartoe gaan als ze het moeilijk hebben. Hun motto is dan ook: "ik bezit geen land, het land bezit mij."

Aboriginals waren vroeger nomaden dus als er niet meer genoeg eten was gingen ze ergens anders naartoe. Ze wisten nooit hoe ver ze moesten lopen dus ze hadden wel een goeie conditie.

De Aboriginalvlag is ontworpen door Aboriginal Harold Thomas. De vlag is aan de bovenzijde zwart. Het zwart symboliseert het volk en de onderkant is rood en symboliseert de aarde. In het midden van de vlag staat een gele cirkel die de zon als bron van het leven verbeeldt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Aboriginals&oldid=505149"