Jacques Vriens

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Jacques Vriens
JacquesVriens.jpg
Algemene informatie
Geboren 26 maart 1946
Land Nederland
Werk
Jaren actief 1976-heden
Genre(s) Jeugdliteratuur
Uitgeverij(en) van Holkenma & Warendorf
Website

Jacques Vriens is een van de bekendste auteurs van Nederland.

Jacques Vriens is op 26 maart 1946 geboren in Den Bosch. Toen hij 7 jaar was begonnen zijn ouders een hotel. Daar voerde hij samen met zijn vriendjes toneelstukjes op. Daar heeft hij ook een paar delen over geschreven genaamd De Bende Van De Korenwolf. Daar heeft hij 7 delen van geschreven. hij heeft ook andere boeken geschreven bijv. meester jaap, ha bah naar school,de school is weg, en nog veel meer op zijn website kun je de boeken bestellen de website is: http://jacquesvriens.nl

Hij heeft een soort serie uitgegeven over kinderen in de geschiedenis met de volgende boeken:

  • Op weg naar De Peel
  • Oologsgeheimen
  • Tien torens diep
  • Strijd om de kathedraal

Dit is niet een echte serie. Maar wel spelen alle verhalen zich af (van deze serie) tussen 1500 en 1960.

In 1993 had Jacques Vriens besloten om met zijn school te stoppen en vervolgens boeken ging schrijven. Dat had een groot succes want in 1976 schreef hij zijn eerste boek, Die Rotschool met die fijne klas. Daar kreeg hij in 1979 zijn eerste Zilveren Griffel voor. Nu is Jacques getrouwd en heeft 2 zonen, (Boris en Casper). En ook heeft hij 2 kleinkinderen (Jelle en Evi), voor zijn kleinkinderen schreef hij ook boeken. Hij woont in een mooi plekje in de Nederlandse provincie Limburg.

Videolink

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "http://wikikids.nl/index.php?title=Jacques_Vriens&oldid=372539"
Persoonlijke instellingen
MEDIAWIKI Wikiation_message_sidebar_navigation