Gebruiker:Leenfaas

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

Ik ben Leen Faas en werk al heel lang(bijna 40 jaar) als meester. Eerst op een gewone basischool, daarna als aan een school voor kinderen met hoor en spraaktaal moeilijkheden en daarna als s meester aan een school voor speciaal basisonderwijs.

Op deze school zitten vooral kinderen die net een beetje te veel moeite hebben op een gewone school te kunnen zitten. Of ze hebben een probleem met het leren of ze hebben een probleem met hun gedrag.

De school staat in Sneek. Er hebben wel meer dan 445 kinderen op deze school gezeten. We hebben een nieuwe school (in 2004 gebouwd) met heel veel nieuwe computers.

Ik was daar ICT leerkracht. Ik hielp de kinderen en de meesters en juffen om met de computer te kunnen werken.
In het afgelopen jaar ben ik van school verhuisd. Ik ben door de school uitgeleend aan een andere school. Ik ga in een nieuw centrum werken met nieuwe ICT toepassingen die over een tijdje in elke school te zien zullen zijn en/of waar de juffen en meesters dan mee moeten en willen werken.

Een paar voorbeelden? robots, 3d printing, met je lichaam rekenen en taal doen, virtualreality (VR) en augmentedreality (AR) en technische toepassingen zoals drones en bestuurbare apparaten. Het centrum heet Brein omdat onze hersenen enorm belangrijk zijn voor het leren. Het centrum is bedoeld voor meesters en juffen, maar ook voor kinderen. Zij krijgen daar heel veel mogelijkheden om te programmeren.

Deze gebruiker is moderator.
hoorspel

schilderij foto

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "http://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:Leenfaas&oldid=392358"